oaednews

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αντισυνταγματική και η τροποποίηση των συλλογικών συμβάσεων

Αντίθετη με το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας θεωρεί η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και καθορίζει το ύψος του κατώτατου ορίου αποδοχών καταργώντας τη συλλογική αυτονομία ξεκαθαρίζοντας πως συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο.

Οδηγίες χειραγώγησης Λαού για εφαρμογή σκληρής λιτότητας

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών» (στα Αγγλικά). Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρεται εξάλλου, για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορέσει μια κυβέρνηση να περάσει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που επέβαλε κατά τη δεκαετία του 1980 η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε μια σειρά από «αναπτυσσόμενες» χώρες και χώρες του Τρίτου Κόσμου. Όπως θα διαπιστώσετε, πέρα από το ότι ο κυνισμός των νέων Μακιαβέλι συναγωνίζεται την επιστημοσύνη τους, αυτά που ζούμε σήμερα εδώ δεν προέκυψαν στην τύχη. Κι αν το γνωρίζουμε ήδη, οπωσδήποτε έχει άλλη βαρύτητα να το ακούμε, απερίφραστα ομολογημένο, από τα πλέον αρμόδια στόματα.


Ακολουθεί το άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον που διάβαζαν οι εθνικοί πολιτικοί star μας.

Χωρίς τελειωμό η φυγή των νέων στο εξωτερικό

Διαστάσεις ορμητικού ρεύματος έχει λάβει η μετανάστευση των νέων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπατριώτες μας οι οποίοι αναζητούν εργασία και ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την κοινωνική εξαθλίωση των Μνημονίων.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για το Μνημόνιο 3

Τμήματα ΝΘΕ-ΝΕΕ Over ..

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/11/2012: ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 (ΕΚΤΟΣ 2ΕΤΟΥΣ)ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ν ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΑΦΜ, ΚΑΔ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ Κ.Λ.Π ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΣΩΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ DE MINIMIS.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικά τα μέτρα

Αντισυνταγματικά κρίθηκαν από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου που μόλις ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και δη, τις περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Αναλγησία: κατάσχεση πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για 934,34 ευρώ

Η Εφορία προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου ανέργου πατέρα τριών παιδιών   Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο χρέος στον πλανήτη !

Ονομάζεται Ζερόμ Κερβιέλ, είναι πρώην χρηματιστής της Societe Generale και χρωστάει ποσό

"Απελευθέρωση" κλειστών επαγγελμάτων-υπηρεσιών: αναφορά και στα Γρ. Ευρέσεως Εργασίας

ΠΛΗΘΟΣ υπηρεσιών και επαγγελμάτων «απελευθερώνει» το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Προβλέπει την κατάργηση επιβαρύνσεων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων του εκτελωνιστή, του ορκωτού εκτιμητή, του λογιστή φοροτεχνικού, του φροντιστή και καθηγητή ξένων γλωσσών, του ενεργειακού επιθεωρητή, του μεταφορέα καυσίμων, του φορτοεκφορτωτή, του δικηγόρου κ.ά.

ΣΕΒ: Το μόνο που κερδίζουμε είναι μια νέα πίστωση χρόνου – μέχρι την επόμενη δόση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εθνικής ανάταξης που να υπηρετεί την ανάγκη της αλλαγής και να σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη χώρα ζητεί για μια ακόμη φορά ο επιχειρηματικός κόσμος διά του ΣΕΒ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το πακέτο των μέτρων που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή δεν αποτελεί λύση αλλά μια νέα πίστωση χρόνου μέχρι την επόμενη δόση.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «αν δεν περάσει, δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά».