oaednews

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κοινοποίηση ποινικών διώξεων των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες που εργάζονται

Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να κοινοποιούνται οι ποινικές διώξεις σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων, αστυνομικών, κ.λπ. στις υπηρεσίες που εργάζονται.

80.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι προς ενδοδημοτική κινητικότητα ή απόλυση

Εντός των επόμενων 10 ημερών, 80.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι καλούνται να συμμετάσχουν 

εθελοντικά στο Πρόγραμμα διαδημοτικής / ενδοδημοτικής κινητικότητας, σύμφωνα με όσα 

ορίζονται για τη διαδικασία στο σχετικό Άρθρο

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθούν ξανά στο 

μέλλον σε καθεστώς "διαθεσιμότητας - κινητικότητας", που σε εκείνη την περίπτωση θα 

οδηγήσει πιθανότατα στην απόλυσή τους» αναφέρει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η «Ελευθεροτυπία».

Από Αύριο θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά το ύψος του δώρου των Χριστουγέννων αξίζει να σημειωθεί ότι για να το λάβει κάποιος ολόκληρο το δώρο θα πρέπει να είχε ταμείο ανεργίας από 1 Μαΐου του 2013 έως και 31-12-2013. Σε περίπτωση όμως που είχε μικρότερο διάστημα κατά το οποίο έπαιρνε το ταμείο ανεργίας τότε για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα. Ακολουθούν παραδείγματα καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει:
Ποσό δώρου Χριστουγέννων ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



          Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί αύριο, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, τα μέλη του Προεδρείου της Συνέλευσης του ΕΚΠΑ προκειμένου να δώσουν ένορκη κατάθεση.
          Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά πως πρόκειται για απαράδεκτη επέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των Συλλόγων και απόπειρα ποινικοποίησης της Συνδικαλιστικής Δράσης.

Πάτρα: Αγρότης πλήρωσε την τράπεζα… με το ίδιο νόμισμα

Ένα αστείο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες σε ένα υποκατάστημα τράπεζας που εδρεύει στην περιοχή της Δροσιάς στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές έναν αγρότη και τον διευθυντή της τράπεζας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πελάτης, αγρότης στο επάγγελμα, τηλεφώνησε στην τράπεζα ζητώντας να ακυρώσουν την πιστωτική κάρτα την οποία του είχαν εκδώσει χωρίς να έχει ζητήσει.

Κατάρτιση και απασχόληση για 200 νέους επιστήμονες

Διακόσιοι νέοι επιστήμονες, εκατό από την Ελλάδα και εκατό από τη Βουλγαρία, θα πάρουν μέρος σε πέντε βραχυπρόθεσμα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης για την εξειδίκευση των ικανοτήτων τους και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα "TRIGGER" που αφορά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.