oaednews

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Δημόσιο: «Τσεκούρι» στην αναγνώριση προϋπηρεσίας με το Ν/Σ του ΥΠΕΣ


Ανατροπές που φέρνει στην αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Με τις προωθούμενες διατάξεις μπαίνει πραγματικό «τσεκούρι» στους βαθμούς που μπορεί να κερδίζει δημόσιος υπάλληλος μέσω της αναγνώρισης προϋπηρεσίας από εργασία στην ιδιωτική αγορά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ένα από τα κεντρικά σημεία του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τα λοιπά ομνύει στον ιδιωτικό τομέα.

Απογοητευτικά τα στοιχεία για την ανεργία στη Δυτική Ελλάδα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία, έτσι όπως δημοσιεύονται από τον ΟΕΑΔ, σε σχέση με την Δυτική Ελλάδα.
Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας είναι για ακόμα μία χρονιά στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους περισσότερους ανέργους, σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον βαθμό της φτώχειας και της ανέχειας κάτω από τις οποίες ζουν δεκάδες οικογένειες της περιοχής. 
Με βάση την λίστα του Οργανισμού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά με ποσοστιαία κατανομή των ανέργων 7,63% και συνολικά 70.721καταγεγραμμένους ανέργους που ζητούν εργασία.

Κινητικότητα στο Δημόσιο: Δείτε τις θέσεις - Από αύριο οι αιτήσεις - Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως είχε γράψει πρώτο κι αποκλειστικά ΜΟΝΟ τοepoli.gr αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (www.apografi.gov.gr), τα αιτήματα των φορέων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και απόσπαση, καθώς και οι βασικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2019.