oaednews

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε μαθήτρια ΟΑΕΔ, εργαζόμενη στον ΟΣΕ μετά από ρατσιστική επίθεση

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε 20χρονη Αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ Λάρισας ύστερα από ρατσιστική επίθεση και απειλές – που όπως καταγγέλλεται δέχθηκε – από εργαζόμενους, οι οποίοι την απειλούσαν ότι θα καλέσουν τη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός αποκαλύφθηκε από τον συνδικαλιστικό σύνδεσμο Λαρισαϊκός. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Επιδότηση έως 100%

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020). Τέσσερις μεγάλες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έχει στα «σκαριά» και σκοπεύει να ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τουρισμός, αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, logistics, ενέργεια, υγεία, τεχνολογία και κατασκευές είναι μερικοί μόλις από τους κλάδους που τυγχάνουν χρηματοδότησης από τις δράσεις που παρουσιάζει σήμερα ο «Ε.Τ.». Βάσει υπολογισμών, από τα 350 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω αυτών θα ωφεληθούν περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς επίσης 2.800 πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αίτημα Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προς τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ για επιμήκυνση των δόσεων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 181 / 7-10 – 2015
Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ,
Κα Καραμεσίνη Μαρία.
Κοιν: Αντιπροέδρους ΟΑΕΔ.

Κυρία Διοικήτρια,

Με Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με τα ΦΕΚ  1136/10-4-2012 και1915/15-7-2014 κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και της πάνω από 40% μείωσης του εισοδήματός μας, δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους του Οργανισμού που είχαν λάβει δάνειο από τον ΟΑΕΔ να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων τους για δύο έτη.

Οκτω άμεσες αλλαγές για δημοσίους υπαλλήλους

Οκτώ άμεσες παρεμβάσεις στο Δημόσιο ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Παράλληλα ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε σε επτά πρωτοβουλίες για εκπλήρωση των στόχων στο πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με στόχο της μείωση της γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει σε:
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

ΞΥΠΝΑ ΜΑΜΑ

«Ξύπνα μαμά»
Ξύπνα μαμά. Φοβάμαι και κρυώνω μαμά. Και βάζει και βροχές και δυναμώνει κι ο αέρας. Έχω αφήσει πίσω τα ρούχα μου, δεν πρόλαβα να τα φορτώσω μαμά.
Έτριζε το σπίτι μας κι από το μπαλκόνι έβλεπες κύμα καταστροφής να έρχεται. Λέγαμε για πολέμους στο σχολείο και τα διάβαζα στα βιβλία και δεν φαινόταν τόσο τρομακτικό. Παίζαμε πόλεμο με τα παιδιά κάθε απόγευμα, στήναμε τα παιχνίδια μας -εκείνα που ξέχασα- και ρίχναμε το ένα πάνω στο άλλο. Γελούσαμε. Τότε γελούσαμε. Δεν ήταν παιχνίδια για παιδιά αυτά μαμά. Γιατί δεν μου τράβηξες τα παιχνίδια; Δεν είναι παιχνίδι ο πόλεμος και τα παιδιά δεν μπορούν να τον ελέγξουν, τα τρώει.

Τα άφησα πίσω τα παιχνίδια αυτά μαμά. Πόλεμος στον πόλεμο κι άφησα πίσω τους δικούς μου μαχητές. Έμειναν εκεί μαζί με τον μπαμπά. Φεύγοντας του είπα «Μπαμπά, σου αφήνω δυνατούς βοηθούς να σε προσέχουν». Κι εμένα μου είπε να προσέχω εσένα και την Αλίζ. Ξύπνα μαμά, ο μπαμπάς θα γυρίσει και θέλω να δει πως σε πρόσεχα.
Ξύπνα μαμά. Εδώ που ήρθαμε ο κόσμος έχει ηρεμία. Δεν μοιάζει με τον δικό μας. Μπορεί να δυναμώνει το κρύο και να μην έχουμε τοίχους να βάλουμε τα σώματά μας, μπορεί να πεινάμε λίγο παραπάνω αλλά δεν απειλούμαστε τόσο μαμά.

Συγκινητική Ανάρτηση στο fb, "κλεμμένη' Αξίζει να τη διαβάσετε

Manolis Vidalis

Σήμερα έζησα μια από τις πιο συγκλονιστικες στιγμές στο επάγγελμα που κάνω !! Πήρα από το κεντρο στην Αθήνα ενα γερακο κοντα στα 80

 απ'οτι μου ειπε . Με το που μπαινει μεσα μου λεει : " μήπως ξέρετε κυριε , που έχουν πάει τους πρόσφυγες που 

τους πήραν απο την πλατεία Βικτωρειας ;; Βεβαίως του λεω τους εχουν παει στο Γαλατσι . Μου λεει , μπορειτε να 

με πάτε στο Γαλατσι και μετά να με γυρίσετε εδω ?? Φυγαμε ..... Φτανουμε στην εισοδο του κλειστου , μας ρωταει 

η αστυνομια τι θελουμε και τοτε ακουω τον γερακο , που μεχρι εκεινη την ωρα δεν μου εχει πει κουβεντα να λεει , 

θελω να δωσω κατι στους προσφυγες .

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε, να δείτε και να μάθετε δωρεάν το μήνα Οκτώβριο

Οι καιροί που περνάμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολοι, αλλά αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να κινητοποιηθούμε. Πριν προλάβετε να προβάλετε ως δικαιολογία το γεγονός ότι δεν έχετε χρήματα για να παρακολουθήσετε ημερίδες, φεστιβάλ και σεμινάρια, σας προτείνουμε 7 εντελώς δωρεάν δράσεις για τον Οκτώβριο
Δωρεάν ημερίδα: «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες και Δράσεις»
Tη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 10:00-15:00, στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Β&Μ Θεοχαράκη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες και Δράσεις». Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ΕΛΚΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδηµία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης», η οποία υλοποιείται µέσω του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) και από Εθνικούς Πόρους.
Για την είσοδο σας στο χώρο της εκδήλωσης απαιτείται επιβεβαίωση στο τηλ: 210-3627421 ή στο e-mail θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ
αλληλεγγύης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται

ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,
ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,
ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,
ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΤΟΤΕ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΙ

«Πράσινο φως» από ευρωκοινοβούλιο στα μέτρα για ΕΣΠΑ

Η έγκριση της πρότασης της Κομισιόν για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για επενδύσεις στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε άμεση πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ περίπου για τον ελληνικό προϋπολογισμό.Υπερψηφίστηκαν σήμερα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα έκτακτα μέτρα διευκόλυνσης της ρευστότητας για την Ελλάδα μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, με 586 ευρωβουλευτές να τάσσονται υπέρ της σχετικής πρότασης της Κομισιόν.  
Στόχος είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα να κάνει πλήρη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ και να χορηγηθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πάνω από 35 δισ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της χαιρέτισε τη σημερινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία, όπως λέει, ανοίγει τον δρόμο για την ταχεία εφαρμογή του Προγράμματος για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Ιουλίου. Στόχος είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα να κάνει πλήρη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ και να χορηγηθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πάνω από 35 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά την περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                     Βύρωνας   2/10/2015
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα
Θέμα: Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.
Κύριοι Σύμβουλοι.
Όπως γνωρίζετε, εφαρμόζετε και στο Δήμο Βύρωνα από τις αρχές Ιουλίου το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται  για ένα πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, αφού επιβάλετε κατά παράκληση και παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.  Παραβιάζονται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Δεν εφαρμόζεται ούτε η  Συλλογική  Σύμβαση  Εργασίας των  εργαζομένων  στους ΟΤΑ. Με την ψευδή αιτιολογία ότι η σύμβαση τους δεν υποκρύπτει   εξαρτημένη εργασία, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών των δήμων, έχοντας προληφθεί σε διάφορες ειδικότητες  και εργάζονται μαζί με τους μονίμους εργαζόμενους, έχοντας το ίδιο ωράριο, και το ίδιο αντικείμενο εργασίας.
Το σωματείο μας όπως και το σύνολο του σ. κινήματος είμαστε αντίθετοι στο πρόγραμμα αυτό. Γιατί η ανεργία αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής απασχόλησης και όχι με προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, αλλά και γιατί με το πρόγραμμα αυτό καταπατάτε κάθε έννοια εργατικού δικαίου.