oaednews

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει αντιρρήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά την Κοινωφελή Εργασία, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.
Τα μέλη της επιτροπής θα προκύψουν με κλήρωση.

Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις!!!

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνει κανείς πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, είτε είναι άνδρες είτε είναι γυναίκες να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.Η οικογένεια όπως φαίνεται για τους υπευθύνους του μουσείου δυστυχώς θεωρείται «έγκλημα» για όσους αναζητούν εργασία, αφού αυτομάτως αποκλείονται από την όλη διαδικασία.

Περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα Εργάνη - Τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στην βουλή



Για όλα τα εργασιακά θέματα καθώς και για το επερχόμενο νομοσχέδιο μίλησε η Υπουργός Εργασίας Κ.Εφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΙ

Η κα Αχτσιόγλου σε ότι αφορά το επερχόμενο νομοσχέδιο επισήμανε ότι  «είναι ένα μεγάλο νομοσχέδιο συνολικό που προσπαθεί να καλύψει ζητήματα εργασιακά και ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Θα έχει κατά βάση τρεις πυλώνες. Ο ένας πυλώνας θα αφορά την εργασία δηλαδή ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία με περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα "Εργάνη" ώστε να μπορούν να γίνονται αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ. σύστημα point system για τις διοικητικές κυρώσεις. Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την απλήρωτη εργασία. Και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.