oaednews

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΛΣΤΑΤ: Το «τέρας» της ανεργίας είναι εδώ – Αύξηση κατά μία μονάδα μέσα σε ένα τρίμηνο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), εάν γίνει σύγκριση με την καταγεγραμμένη ανεργία το δ’ τρίμηνο του 2015, που είχε ανέλθει στο 24,4%, διαπιστώνεται μείωση κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες. Παρατηρείται επίσης αύξηση της ανεργίας στις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη (45 και άνω), ενώ παράλληλα η μακροχρόνια ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (71,8%). Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν επιδείνωση της ανεργίας στην Ελλάδα κατά το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2015.

Οι ανοιχτές προκηρύξεις για προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πιο αναλυτικά: 

Προσλήψεις στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο 84 προσλήψεις στο μουσείο αρχαίας Ολυμπίας και αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας 

46 προσλήψεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

 129 προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

Άρειος Πάγος: Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια του τ. ΟΕΚ υπάγονται στο «νόμο Κατσέλη»

 Τα «κόκκινα» δάνεια που είχε χορηγήσει ο πρώην  Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος 3869/2010), όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφασή της. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, κάνοντας δεκτές τις εισηγήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη, Γιώργου Αναστασάκου, αποφάνθηκε ότι τα δάνεια του τέως ΟΕΚ υπάγονται στο «νόμο Κατσέλη».

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι για τις κάρτες

 Οι δικαιούχοι που δικαιούνται άνω των 100 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε ορισμένες ενέργειες ώστε να τις παραλάβουν και να πιστωθούν τα χρήματα από την πληρωμή που εγκρίθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας

Στους 142.087 έκλεισε ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν στους λογαριασμούς τους, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Σήμερα εγκρίθηκε και η δέσμευση των χρημάτων για το ΚΕΑ, από το υπουργείο Εργασίας. Όσοι δικαιούχοι σύμφωνα με την αίτηση τους στο keaprogram δικαιούνται άνω των 100 ευρώ ενίσχυση θα πρέπει να μεριμνήσουν να προμηθευτούν τις προπληρωμένες κάρτες από την τράπεζα που ανήκει ο λογαριασμός που δήλωσαν στην αίτηση τους αφού το 50% θα πιστωθεί σε αυτές.