oaednews

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το πόρισμα της ΕΝΥΠΕΚΚ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ» ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΑΡΚΗ» ΣΥΝΤΑΞΗ!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ι. ΕΚΑΤΟ (100) δις € ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» (2010, 2012, 2016)
ΙΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ» ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΑΡΚΗ» ΣΥΝΤΑΞΗ!
ΙΙΙ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ» (N. 4387/2016). ΟΙ 10+1 ΚΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΣ.
IV. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ:
α)ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑ,
β)ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (ΧΑΜΗΛΟ) ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ
γ)ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ι. ΕΚΑΤΟ (100) δις € ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» (2010, 2012, 2016)
Η νέα συνταξιοδοτική «μεταρρύθμιση», η δεύτερη «μεταρρύθμιση» Βρούτση, αποτελεί την τέταρτη προσπάθεια «μεταρρύθμισης» του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ) στη χώρα μας από την είσοδό μας στο ΔΝΤ (2010) και την έναρξη της μνημονιακής διακυβέρνησης.
Της σημερινής προσπάθειας προηγήθηκαν:

Αποζημίωση εργατικού ατυχήματος λόγω άγχους - Η μεγάλη καινοτομία της δικαστικής απόφασης

Μία πρωτοφανή απόφαση εξέδωσε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε υπόθεση εργατικού ατυχήματος. Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 1358/2018 απόφασή του, το ανωτέρω δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση υπέρ της συζύγου και του υιού εργαζομένου, ο οποίος αποβίωσε λόγω εμφράγματος που, όπως δέχθηκε το δικαστήριο, προκλήθηκε λόγω έντονου εργασιακού άγχους.
Η μεγάλη καινοτομία της εν λόγω απόφασης συνίσταται στο γεγονός ότι, με αυτή εντάχθηκε στην έννοια του εργατικού ατυχήματος η βλάβη της υγείας ή η απώλεια ζωής εργαζομένου, που προκλήθηκε μεν από συγκεκριμένη ιατρικώς καταγεγραμμένη αιτία, οφείλεται όμως σε επιβάρυνση του οργανισμού λόγω άγχους που οφείλεται στην εργασία.

Απολύσεις ΣΟΚ για εργαζομένους Δήμου

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα ξημέρωσε, χθες, για την ΔΕΥΑΡ, ανήμερα της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς πληροφορίες της Ροδιακής θέλουν να έχει βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία τελεσίδικα απολύονται οι 62 εργαζόμενοι που προέρχονται από τις πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου (σ.σ. 58 από την πρώτη και 4 από την δεύτερη).
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοτιικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, Βασίλης Μανέττας, η μέρα σκιάζεται από την απόφαση αυτή και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αρθεί αυτή η αδικία.

ΚΥΤ Μόριας: Έμειναν 22 εργαζόμενοι για 22.000 κόσμο

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι από τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί λύση με την ανανέωση των συμβάσεών τους - Το αποτέλεσμα είναι όσοι δεν έμεναν από πριν στη Λέσβο να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί χωρίς εισόδημα - Τραγική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό, που παρουσίαζε ήδη μεγάλες ανάγκες ενόσω υλοποιούνταν κανονικά τα προγράμματα

Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των 5.500 στο δημόσιο

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης σε σχετικές δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 5.500 πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα για τους πτυχιούχους με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα όπως είπε το ειδικό πρόγραμμα για πτυχιούχους ξεκίνησε πριν από 12 μήνες και λήγει τον Φεβρουάριο.

Αποχώρησαν Από Το Υπ. Υγείας Οι Εργαζόμενοι Του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Του ΟΑΕΔ

Αποχώρησαν από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι  του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στα δημόσια νοσοκομεία.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων  δέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας, καθώς τόσο ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας όσο και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία απουσίαζε.

Ο Κώστας Πελετίδης στο πλευρό των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους.
Ο Δήμαρχος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων. Ο Δήμαρχος είπε στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί, από την Δημοτική Αρχή, και στην κυβέρνηση.