oaednews

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το ΔΝΤ ζητά μείωση κατώτατου μισθού και μείωση επιδομάτων ανεργίας!!

Να αποσυνδέσει τα καλώδια που κρατούν τον ασθενή που λέγεται «Ελλάδα» στην ζωή "επιχειρεί" με τις νέες του απαιτήσεις-προτάσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο καλεί την χώρα μας να μειώσει εν μέσω κρίσης τον κατώτατο μισθό και το επίδομα ανεργίας.
Πιο συγκεκριμένα, στη νέα μελέτη του ΔΝΤ για την ανεργία των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές αντιμετώπισης της, το ταμείο αναφέρει πως το ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (part time) είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η οδύσσεια μιας άνεργης και οι voucherάδες του ΟΑΕΔ

Η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε ζούγκλα και οι νέοι υποψήφιοι υπάλληλοι σε... τιραμόλα
 
Γνωρίζει ότι είναι μόνο για πέντε μήνες. Γνωρίζει ότι θα πληρωθεί σε πέντε μήνες. Γνωρίζει ότι δεν έχει προοπτικές μόνιμης απασχόλησης, γιατί οι περισσότεροι μετά το πεντάμηνο παίρνουν άλλα άτομα. Δεν μπόρεσε όμως να συγκρατήσει τη χαρά της όταν ύστερα από δύο χρόνια ανεργίας έγινε δεκτή στο voucher του ΟΑΕΔ!
Πήγε σε διάφορες συνεντεύξεις. Αλλού της είπαν «Το βιογραφικό σας είναι πολύ καλό, αλλά δε θα συνεργαστούμε». Αλλού αντί για ηλεκτρονικό μηχανικό της είπαν «Α! Έχετε τελειώσει ηλεκτρικές συσκευές». Η προθεσμία έληγε και δουλειά δεν έκλεινε.
Ήρθε η τελευταία εβδομάδα. Με άγχος και χαρά μαζί ξεκίνησε να πάει σε μία ακόμη συνέντευξη. Είχε πολλή κίνηση, οπότε πήρε ένα ταξί μιας και ήταν σχετικά κοντά, για να μην κάνει κακή εντύπωση αργοπορώντας. «Τι το ήθελα; Δεν πήγαινα από Βικτώρια με τα πόδια μέχρι το Γαλάτσι; Ο ταξιτζής, αφού μου εξιστόρησε την ιστορία της ζωής της προηγούμενης πελάτισσας, αφού μου είπε ότι είμαι 28 και άρα τα περιθώρια στενεύουν για να κάνω οικογένεια, μου πρότεινε να γίνει ο νταβατζής μου! Είπαμε κρίση, είπαμε δυσκολίες, είπαμε απελπισία, αλλά όχι και να γίνω πόρνη! Κατέβηκα το συντομότερο δυνατό και καταλαβαίνεις με τι ψυχολογία πήγα στον υποψήφια δουλειά μου!» εξηγεί η Κ.Ο.
Συνεχίζεται η οδύσσεια μιας υποψήφιας υπαλλήλου. «Πάω στο Γαλάτσι, στον παιδίατρο. Παρεμπιπτόντως είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός, ασχολούμαι με προγραμματισμό και τώρα τελευταία με το web designing και το web developing. Μου ζητάει διάφορα σχετικά με το αντικείμενό μου, μεταξύ αυτών να φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα ξεχωρίζει τις επισκέψεις κλεισμένες με ραντεβού από τα Ταμεία που είναι συμβεβλημένος και τις «μαύρες» επισκέψεις!