oaednews

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Προσωρινοί πίνακες διαθεσιμότητας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.

«Ανεύθυνος ο τρόπος που παρουσιάζονται οι Ρομά στα ΜΜΕ»

Για ανευθυνότητα στον τρόπο που παρουσίασαν θέματα που αφορούν τους Ρομά κατηγόρησε τα ΜΜΕ ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, με αφορμή τις υποθέσεις της μικρής Μαρίας στην Ελλάδα και του ανήλικου κοριτσιού στην Ιρλανδία.

EΡT: Ρίχνουν ξανά «μαύρο» - Σταθείτε στο πλευρό μας

Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων: Στους δρόμους από 17 - 24 Νοεμβρίου για εργασία και ανάπτυξη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (CES/ETUC) αποφάσισε κοινές δράσεις σε όλη την Ευρώπη από τις 17 έως τις 24 Νοεμβρίου με στόχο την ενεργοποίηση του "Σχεδίου Επενδύσεων για την Ανάπτυξη και την Ποιοτική Απασχόληση", που επεξεργάστηκαν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Το ΕΚ καταδικάζει τις περικοπές σε έρευνα και απασχόληση που πρότεινε το Συμβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακύρωσε τις προτεινόμενες από το Συμβούλιο περικοπές στις δαπάνες για την έρευνα και την απασχόληση για το 2014, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στην ολομέλεια την Τετάρτη στο Στρασβούργο.

Αναζητούνται πόροι για απασχόληση Ρομά


«Με αποσπασματικές δράσεις δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος Ρομά Διαμεσολαβητών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ROMED 2.

Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου: Να στελεχωθεί άμεσα το προσωπικό του ΟΑΕΔ

Την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υφίστανται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι της Ζακύνθου προκειμένου να εγγραφούν, μήπως και λάβουν το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, που δεν φτάνει για τίποτα, καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ με κριτήρια.. περιουσιακά

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ με κριτήρια.. περιουσιακά


Έχεις σπίτι και αυτοκίνητο; Θα χάσεις το επίδομα ανεργίας
Άλλη μια «ιδέα» στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση. Εξετάζει το ενδεχόμενο, στο επίδομα ανεργίας αλλά και στα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα και κοινωνικές ενισχύσεις, να θεσπίσει, εκτός από εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά.