oaednews

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Υπάλληλοι ΙΔΑΧ προς Κ. Μητσοτάκη: Μας απολύετε με μανδύα ελέγχου

Η Ενωση Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου έστειλε επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την ανησυχία της για το νέο τρόπο αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων που θεωρούν ότι κατατείνει σε μαζικές απολύσεις από τη δεξαμενή των ΙΔΑΧ. Αμφισβητούν ευθέως τις μεταρρυθμιστικές του προθέσεις, τον καλούν να αντιληφθεί ότι «δεν είναι τα πάντα νούμερα και στατιστική», ενώ θεωρούν ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης είναι στρεβλό και αναξιόπιστο.

Έρευνα για την ανεργία και την κοινωνική συνοχή

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας σε συνεργασία με το CES και το Ίδρυμα Hanns Seidel.
Μεταξύ των στοιχείων που καταγράφει η έρευνα της Μetron Analysis για την ανεργία (ανεργία και κοινωνική συνοχή), σημειώνουμε:
Το 51% των απαντήσεων (μεταξύ αυτών ένα 42% απαντήσεις ανέργων) θεωρεί ότι αν η χώρα βγει από τη δραχμή θα είναι χειρότερα για τους ίδιους (στοιχεία Δεκεμβρίου 2013), ενώ στο ίδιο ερώτημα το Δεκέμβριο του 2011 το ποσοστό ήταν 71%.

H ανεργία διαμορφώνει τη νέα ελληνική πολιτική νομοτέλεια

Στη δικομματική ελληνική πολιτική αρένα, κάθε φορά που ένα κόμμα εξουσίας κέρδιζε σε βουλευτικές εκλογές, κατά κανόνα διατηρούσε μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του τόσο τον επικεφαλής του όσο και αρκετή από την εκλογική του δύναμη ώστε να μπορέσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση είτε να επανεκλεγεί είτε, τουλάχιστον, να εξασφαλίσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανεργία των νέων αντικείμενο συνεδρίων στη Μακεδονία

Σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Φλώρινα - Ελεύθερη η είσοδος για όλους
Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των Διευρυμένων Περιφερειακών Συνεδρίων που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη από την Πέμπτη 20 έως και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.

Με το ίδιο θέμα, «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον», έχουν ήδη διοργανωθεί από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ακόμη δύο Διευρυμένα Περιφερειακά Συνέδρια το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα και τον Πειραιά.