oaednews

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «διεκδικεί» την μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ

Με θετική ματιά φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για τη μεταφορά των υπηρεσιών του από το κτίριο που βρίσκεται τώρα επί του δέλτα Καλαμπάκας, στο κτίριο όπου στεγάζονταν παλιά η Εργατική Εστία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tv10.gr αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του τοπικού εργατοϋπαλληλικού φορέα κ. Γιάννης Οικονόμου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Οργή για την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση των Συμπράξεων μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και κοινωνικών φορέων πυροδότησαν οι κυβερνητικές προθέσεις για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου σε Ιδιωτικού Τομέα, που αποκάλυψε με δημοσίευμά της η «Ε» την προηγούμενη Τρίτη.
Η προοπτική αλλαγής της νομικής υπόστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σύμφωνα με οδηγίες που έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση των Συμπράξεων μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αιφνιδίασε ακόμα και τους προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα πολιτικούς παράγοντες. Ενώ προκάλεσε έντονο προβληματισμό αλλά και οργή στο χώρο των υγειονομικών και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο οποίο πάντως επιφυλάσσεται ρόλος νοσοκομείου πυλώνα για ολόκληρη τη χώρα.

Αυξήθηκαν κι άλλο οι εκκρεμείς συντάξεις – Στις 242.603 εκτοξεύτηκαν στο τέλος του ’19 οι αιτήσεις που μένουν στο… ράφι

Οι εκκρεμείς αιτήσεις για την απονομή σύνταξης, αντί να μειώνονται, αυξάνονται! Παρά την πίεση που ασκήθηκε προς τον ΕΦΚΑ, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι, με την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., η αρνητική πορεία των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα διογκώθηκε και άλλο.
Του Χάρη Δημητρίου

Έκδοση διαπιστωτικής πράξης απόλυσης υπαλλήλου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 149 Υπαλληλικού Κώδικα

Το αρμόδιο αποφασιστικό όργανο, που κατά νόμο εκδίδει τη διαπιστωτική πράξη δύναται να ορίσει ως ημερομηνία επέλευσης των έννομων συνεπειών τής εν λόγω καταδικαστικής απόφασης την ημερομηνία λήψης της απόφασής του, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να πιστοποιηθεί το αμετάκλητο της ποινικής καταδίκης
Δεν είναι μόνο η κρίση χρέους που έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην ελληνική κοινωνία, «αφανίζοντας» τη μεσαία τάξη των Ελλήνων. Η αυτοματοποίηση και οι ευρύτερες αλλαγές στη μεταποίηση, με στροφή προς τον τομέα υπηρεσιών, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια επτά εκατ. μέσης εξειδίκευσης θέσεων εργασίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey.
Ιδιαίτερα απογοητευτικά τα ευρήματα της McKinsey για την Ελλάδα, με το ποσοστό των εργαζομένων μέσης εξειδίκευσης και αποδοχών επί του συνολικού εργατικού δυναμικού να μειώνεται πάνω από 6% στην περίοδο 2000-2018.

Κάτω από το όριο της φτώχειας...

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες, δηλαδή, κινδυνεύουν να πέσουν ανά πάσα στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Περίπου ένας στους εφτά Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αριθμοί που αποτυπώνουν με τον πιο σαφή τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία αξιοποιεί και παραθέτει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Ειδικότερα, το 12,9% έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και το 55,4% είναι οικονομικά ευάλωτο.

Φτωχοί εργαζόμενοι! («working poor»)

1 στους 3 εργαζομένους(695.210) στον ιδιωτικό τομέα με 427,90 ευρώ μικτά(27,50%)!!


Κυριαρχεί ο τύπος του εργαζόμενου πένητα» («working poor»)
Η αγορά εργασίας απειλεί τις συντάξεις !
Ιδού τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΦΚΑ που δημοσιεύθηκαν σήμερα!

Θα έκοβε πίτα ο Βρούτσης, αλλά έφαγε χυλόπιτα από τους εργαζόμενους

Με το σύνθημα «το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει» οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη από την μία η ώρα το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ. Κι αυτό γιατί στις 14.00 είχε προγραμματιστεί εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει η ΠΟΠΟΚΠ.

Απολύσεις στο Έθνος - Έκτακτη συνέλευση διοργανώνουν οι δημοσιογράφοι

Απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην εφημερίδα Έθνος. Αποτέλεσμα είναι οι δημοσιογράφοι να συγκαλούν εκτάκτως συνέλευση στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Δύο στους τρεις Έλληνες δεν έχουν ούτε 1.000 ευρώ στην άκρη - Το 13% ζει κάτω από το όριο φτώχειας

Ο ΣΕΒ παρουσίασε μία έρευνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, αξιοποιώντας στοιχεία από τον ΟΟΣΑ. Ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα (το 12,9%) έχει εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας (το 50% του διάμεσου εισοδήματος, που είναι το εισόδημα πάνω από το οποίο βρίσκεται το ανώτερο εισοδηματικά 50% του πληθυσμού).

30 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι 1 χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης, για την κάλυψη αναγκών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας που εφαρμόζουν το Πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών αλλά και το Πρόγραμμα των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Μουσείου Ακρόπολης, που εδρεύει στη Αθήνα.
Οι προσλήψεις αφορούν ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας διάρκειας έως και 8 μήνες.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής