oaednews

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 10,44% σε ένα χρόνο τον Απρίλιο


Αύξηση κατά 10,44% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011, εμφάνισε κατά τον προηγούμενο μήνα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι κατά τον μήνα Απρίλιο, ανέρχονται στα 778.399 άτομα. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση κατά 6.804 άτομα ή κατά 0,87%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012. Μειωμένος κατά 16,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων.

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές στην Ευρώπη υπέρ της Ανάπτυξης...!!!

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η «ΤΡΟΙΚΑ» ΤΟΥ SPD
Μανιφέστο υπέρ της ανάπτυξης

 Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της Μέρκελ στις εκλογές του 2013 παρουσίασαν έγγραφο με τίτλο «Η διέξοδος από την κρίση - Ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη». Ζητούν ισότητα στις συνθήκες απασχόλησης και τις αμοιβές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έλεγχο των αγορών και διαχωρισμό των επενδυτικών από τις εμπορικές τράπεζες. Αντλώντας έμπνευση -και κουράγιο- από την εκλογική νίκη του «ομογάλακτού» τους Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τα θεαματικά αποτελέσματα της Χανελόρε Κραφτ στη Ρηνανία - Βεστφαλία, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην Aνγκελα Μέρκελ και παρουσιάζουν το δικό τους «μανιφέστο» για την πορεία που θέλουν να ακολουθήσει η Ευρώπη.

Καφετέρια & Σουβλατζίδικο, το επιχειρείν στην Ελλάδα


του  Δημήτρη Παπαδόπουλου
Η απλοποίηση της επιχειρηματικότητας είναι ίσως το κλειδί για την αλλαγή νοοτροπίας και ψυχολογίας, τα οποία είναι και τα βασικά συστατικά για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων μιας κοινωνίας που μπορούνα να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.