oaednews

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Φωνές από ένα οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας: Δεν είναι αρκετό;

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, τριάντα χρόνια θεραπευτές και μέλη αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Με αυτό το άρθρο δε θα μιλήσουμε οι εργαζόμενοι για την υποχρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας ούτε για την ανασφάλεια που βιώνουμε για το τι μέλλει γενέσθαι, έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Άρθρο που έγραψαν από κοινού θεραπευτές και μέλη του Α Οικοτροφείου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας στα Μελίσσια. 

Ανεργία και εργασία "ένοχες" για ασθένειες

Οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω ανεργίας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα μετά τα 50 τους. Μάλιστα, αν κανείς έχει χάσει πολλές φορές τη δουλειά του, ο συσσωρευμένος κίνδυνος είναι ανάλογος με το κάπνισμα ως παράγων καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αφήστε τα βιογραφικά, ιδρύστε την "ΕΓΩ Α.Ε." (νεα εργασιακή κουλτούρα, νέοι τρόποι ένταξης)

Οταν οι κανόνες του πολέμου αλλάζουν, όποιος εξακολουθεί να πολεμά με τους παλιούς, εννοείται ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο στρατόπεδο των ηττημένων! Για να αυξήσει λοιπόν τις πιθανότητές του κάποιος να βγει νικητής στον αγώνα της εύρεσης εργασίας, απαιτείται μία σειρά πραγμάτων.

Τα «σκοτεινά» σημεία της διαθεσιμότητας

Στα θολά συνεχίζει να κινείται η διαδικασία της διαθεσιμότητας με το υπουργείο και τους δήμους να τραβάνε το σχοινί και τους εργαζόμενους να βρίσκονται επί της ουσίας στη μέση. Διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων από το υπουργείο, αρνήσεις και αντάρτικο από τους φορείς που δεν στέλνουν στοιχεία, πορείες και διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους που αρνούνται το μέτρο, έχουν βάλει με το «καλημέρα»... βόμβα στα θεμέλια του εγχειρήματος που κινδυνεύει πλέον να έχει και αυτό την τύχη της εφεδρείας. Με τις απορίες να πληθαίνουν καθημερινά και την αγωνία των υπαλλήλων να φθάνει στο ζενίθ, αφού πολλοί από αυτούς θα μάθουν τα «νέα» ότι μπήκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του μήνα μέσω της μισθοδοσίας. Η «ΗτΣ» ρίχνει φως σε μερικές από τις σκοτεινές πλευρές της διαθεσιμότητας, δίνοντας απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.

17 Ερωτήσεις απαντήσεις για τις αλλαγές σε μισθούς, ωράρια και αποζημιώσεις

Της Αννας Στρατινάκη γ.γ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας