oaednews

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μήνυμα για τις εκλογές από ανώνυμο συνάδελφο

Την Δευτέρα το πρωί , θέλω να έρθω στη δουλειά και να σας δω χαρούμενους , υπερήφανους , για το όποιο κόμμα ψηφίσατε. Ν α σας ακούσω να μιλάτε μεταξύ σας και να μην ντρέπεστε γι αυτό που επιλέξατε να ψηφίσετε…..

Δυσμενείς προβλέψεις για την απασχόληση


Ερευνα της Manpower δείχνει ακόμη ένα πτωτικό τρίμηνο
Ακόμη ένα πτωτικό τρίμηνο για την απασχόληση προδιαγράφουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ManpowerGroup.

Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει μόλις το 20% για τη νεανική απασχόληση


«Μόνο το ένα πέμπτο περίπου από το διαθέσιμο προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για προγράμματα στήριξης της απασχόλησης των νέων έχει ήδη αξιοποιηθεί», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο, σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Πώς μπορείτε να εξαγοράσετε έως 3½ χρόνια


Oι προϋποθέσεις για την εξαγορά του χρόνου ασφάλισης της γονικής άδειας για την ανατροφή των παιδιών που έχουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καταγράφονται σε εγκύκλιο του Ιδρύματος.

Spiegel : Οι Ισπανοί φοβούνται την ανεργία περισσότερο από τους Ελληνες


Οι Έλληνες και οι Ισπανοί εμφανίζονται να ανησυχούν περισσότερο από τους άλλους λαούς της Ευρώπης για το μέλλον τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Boston Consulting Group που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel».

Εκτός ΕΟΠΥΥ τραπεζοϋπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί

Αναστέλλεται η ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των τομέων υγείας ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ και ΤΑΠΤΠΓΑΕ (τραπεζοϋπάλληλοι) του ΤΑΥΤΕΚΩ, (είχε ιδρυθεί από κοινού με τις ΔΕΚΟ και είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ την 1η Μαΐου) έως 31 Δεκεμβρίου 2012, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, «καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή του σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου».

Θα εκπέμψουν "ζωντανά" στην Ολλανδία από την Κρήτη


Στο Μύρτος Ιεράπετρας έρχεται το ερχόμενο Σαββάτο 16 Ιουνίου  ο πιο γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός της Ολλανδίας το Radio 2, προκειμένου, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στα ξένα μέσα ενημέρωσης για την χώρα μας

Ρουμπινί: Μην τραβήξετε την «πρίζα» στους Έλληνες


«Όποιος τραβήξει την πρίζα στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης», προειδοποιεί ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις των εργοδοτών για την απασχόληση

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για την πορεία της απασχόλησης το κατά το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2012, καθώς μόνο το 13% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση των απασχολούμενων, το 22% αναμένει μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολεί και το 62% εκτιμά ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους θα παραμείνει σταθερός.

Η ανεργία στην δημοσιογραφία

Δραματικά είναι τα στοιχεία για το δημοσιογραφικό κλάδο καθώς ο μέσος όρος της ανεργίας ξεπερνά ακόμα και αυτόν στο σύνολο της χώρας.

Προτάσεις του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το εφάπαξ

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Η επιστολή Βενιζέλου στα κόμματα με προτάσεις 8 σημείων


Την εκτίμησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας συμφωνίας εθνικής συνευθύνης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωστοποίησε ότι έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς σχετική επιστολή με οκτώ σημεία πάνω στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.