oaednews

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

Τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση προβλέπονται με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης λίγες ημέρες πριν από την έκδοση των προκηρύξεων για τις θέσεις Γενικών Διευθυντών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στόχος των ρυθμίσεων, είναι η επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, η αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής και η διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Dislike...

 Όσοι χρησιμοποιούν το Facebook Messenger θα είδαν ήδη κάτι διαφορετικό στις συνομιλίες τους. Αυτό δεν είναι άλλο από τα reactions, τα οποία για πρώτη φορά έχουν και Dislike, αν κάποιο μήνυμα δεν σας αρέσει.

Σε «αγωνιστική» ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Κλίμα ανησυχίας έχουν δημιουργήσει οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας 

Ενημέρωσης και αναβάθμισης συνέχεια από το Συνάδελφο Άγγελο Βώρο

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς απομακρυσμένα η αναβάθμιση του 
ΚΠΑ2 Σάμου στην νέα σύνδεση.
Iσχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Σάμου στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download: 25,75 Mbps 
     (δηλ. περίπου  50 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (512 
Kbps) που υπήρχε πριν)
2. Ταχύτητα Upload: 1,95 Μbps 
    (δηλ. περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή (512 
Kbps) που υπήρχε πριν)

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του ΚΠΑ2 Σάμου Μίσιο Δημήτριο & Κόττορα Μιχάλη
για την βοήθειά τους στις προαπαιτούμενες φυσικές συνδέσεις που απαιτούνται
για να είναι εφικτή η απομακρυσμένη εγκατάσταση.

Ε. Αχτσιόγλου: Αποκλεισμός από το δημόσιο χρήμα επιχειρήσεων με σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη» μίλησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Aσφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Απεργία από συμβασιούχους κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Σε απεργία προχωρούν, σήμερα, οι συμβασιούχοι των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας Λέσβου, διεκδικώντας να ανανεωθούν οι οκτάμηνες συμβάσεις τους, που λήγουν σταδιακά από τις αρχές Απριλίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
«Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων δείχνει ξεκάθαρα, όπως άλλωστε είναι γνωστό, πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά κινείται και η “πρόταση” προς τους εργαζομένους για δημιουργία συνεταιρισμού, τις λεγόμενες ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση).

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Μαθήματα Αυτοάμυνας

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ σας ενημερώνει ότι: 
Επειδή παρουσιάστηκαν δυσκολίες σε σχέση με την διάθεση αίθουσας για τη λειτουργία τμήματος εκμάθησης αυτοάμυνας που είχαμε ανακοινώσει, σας ενημερώνουμε ότι η δράση θα υλοποιηθεί στην έδρα του αθλητικού-πολιτιστικού σωματείου   ΑΠΣΗ ΠΑΜΜΑΧΟΝ (Βολισσού 16, Ηλιούπολη) που εκπροσωπείται από τον συνάδελφο Γιώργο Τσιούρη. 

Ημερίδα για μια διαφορετική απασχόληση

Ημερίδα με θέμα «Σχέσεις, δεσμοί και συνέργειες για την ανάπτυξη και την απασχόληση» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Μονοδενδρίου. 
Η ημερίδα εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας σε Ζαγόρι και Γιάννενα (31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου) που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Ζαγορίου, μαζί με το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Η δράση συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το ΙΝΜΑ (Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων) της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι. Ο φετινός θεματικός άξονας έχει τίτλο: «Χτίζουμε σχέσεις, αναπτύσσουμε δεσμούς».

Παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο, Περιφέρεια και ΟΑΕΔ την Τετάρτη 29 Μάρτη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στον ΟΑΕΔ Σάμου θα προχωρήσουν την Τετάρτη 29 Μάρτη, στις 9.30 π.μ., οι εργαζόμενοι στο hot spot της Σάμου, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους και να μην μείνει χωρίς δουλειά κανένας εργαζόμενος.
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους,
«Σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζούμε το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι που προσληφθήκαμε μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (hotspot), μετά την ενημέρωση για μη ανανέωση των συμβάσεων μας.