oaednews

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                            30 Οκτωβρίου 2019
Συναδέλφισσες/οι
Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσονται γεγονότα που μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν. Ως παράταξη προκαλέσαμε με επιστολή των εκλεγμένων 4 μελών μας στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. , τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης της Ο.Ε.Λ. η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23-10-2019 με θέματα:
• Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προοπτική του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και της περικοπής των επιδομάτων των Διευθυντών/Υποδιευθυντών των Κ.Ε.Κ. και των Προϊσταμένων των Τμημάτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Επίσης κατατέθηκε σχεδιασμός ενεργειών για το πως θα πορευθούμε για τα θέματα αυτά επικεντρώνοντας στην προβολή και το διακριτό ρόλο της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., με αιχμή την πραγματοποίηση ειδικού συνεδρίου της ΟΕΛ, όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα το Νοέμβριο του 2018 στο 13ο συνέδριο της Ο.Ε.Λ. στα Ιωάννινα.
• Στο πλαίσιο της Γ.Σ. με υπόμνημα μας ζητήθηκε η τοποθέτηση του κλάδου για την προοπτική πιθανής εφαρμογής λειτουργίας Σχολών Μεταγυμνασιακής Κατάρτισης που θα αντικαταστήσουν τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας με τη σημερινή μορφή τους. Ακόμη τέθηκε το θέμα της μείωσης των εισφορών υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. όπως αυτό θίγεται με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων με σκοπό να εκφράσουμε ως κλάδος τη συμπόρευση μας στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα που έχει ανακύψει. Τέλος κατατέθηκε πρόταση ψηφίσματος αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, με το οποίο η εκπαίδευση του Ο.Α.Ε.Δ. επί σειρά ετών συνεργάζεται, με σκοπό να εκφρασθεί η αντίθεση του κλάδου μας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.