oaednews

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται νέα προγράμματα κατά της ανεργίας

Τρεις πυλώνες μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξήγγειλε, διά στόματος του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, η κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία 440.000 ευκαιριών απασχόλησης την τρέχουσα διετία 2014-2015.

Τι δικαιούται ο εργαζόμενος όταν δεν πληρώνεται τον μισθό του.


 Στις μέρες μας δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο οι εργοδότες να καθυστερούν για πολύ σημαντικό διάστημα την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους τους .Ποια όμως είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στην περίπτωση που δεν πληρώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα τις νόμιμες αποδοχές του.

Σύνταξη εξπρές και από τα 55!


Σειρά από ρυθμίσεις έκπληξη μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ για να πάρουν γρήγορα τη σύνταξή τους και κυρίως σε ηλικίες που ξεκινούν από τα 55 στο ΙΚΑ και στα στα 60 στον ΟΑΕΕ.

Ο δάσκαλος που μοιράζει βιβλία

700 βιβλία ταξιδεύουν μαζί με έναν δάσκαλο, για να φτάσουν όπου υπάρχουν παιδιά

Το Bibliomotocarro είναι ένα τρίκυκλο σε σχήμα σπιτιού, με οροφή από κεραμίδια και καμινάδα, που ταξιδεύει γεμισμένο με βιβλία και πηγαίνει όπου υπάρχουν πιτσιρίκια αλλά όχι δημόσιες βιβλιοθήκες. Η ιδέα και εφαρμογή είναι ενός συνταξιούχου δασκάλου, του Antonio La Cava, ο οποίος γυρνά με το τρίκυκλο όλη την Ιταλική επαρχία.

Υπόμνημα των ανέργων ναυτικών

Η ανεργία στον χώρο της Ναυτεργασίας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα της ασκούμενης κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής η οποία υπηρετεί πιστά το δόγμα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Με τις απανωτές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία (10 στον αριθμό τα τελευταία 30 χρόνια) τον αφανισμό των κρουαζιερόπλοιων με ελληνική σημαία όπου με την απελευθέρωση του καμποτάζ (κοινοτικός κανονισμός 3572/92) απωλέστηκαν και τα τελευταία κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία που είχαν έλληνες ναυτεργάτες με θεσπισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα (ελληνική ΣΣΕ – ασφάλιση στο ΝΑΤ – συνδικαλιστικά δικαιώματα) και με την θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου στην Ακτοπλοΐα (νόμος 4150/2013) με το οποίο οδηγήθηκαν σε μαζικό διωγμό και απόλυση εκατοντάδες Ναυτεργάτες από τα Ακτοπλοϊκά πλοία και τα ελληνικής σημαίας Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών.

Φτώχεια και ανεργία βγάζουν τους Βόσνιους στους δρόμους

Η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για την εκτεταμένη διαφθορά, τη φτώχεια και την ανεργία κατέβασε και πάλι χθες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, στο Σαράγιεβο και σε άλλες πόλεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης αναταραχής, υπέβαλαν παραίτηση τέσσερις πρωθυπουργοί καντονιών της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας.