oaednews

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

OAEE, ETAA, OΓΑ: Οι κατηγορίες ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 67

Εξι κατηγορίες ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62 και πριν από τα 67.
Για κάθε κατηγορία τα νέα όρια ηλικίας, που ισχύουν ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, έχουν ως εξής:
  1. Σύνταξη με 21,5-25 έτη για γυναίκες στο ΕΤΑΑ. Με 25 έτη ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ ή τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών ή 21,6 έτη ασφάλισης στο ΤΣΑΥ, μέχρι 31/12/2010, βγαίνουν στη σύνταξη με το όριο ηλικίας που θα ισχύει όταν πιάσουν τα 60. Για παράδειγμα, γυναίκα φαρμακοποιός 60 ετών το 2016, με 22 έτη το 2010, θα πάρει πλήρη σύνταξη στα 61,9. Οσες κλείνουν το 60ό έτος το 2018 θα πάρουν σύνταξη στα 63,6. Με το 60ό έτος το 2019, το όριο για σύνταξη πάει στα 64,5, ενώ με το 60ό έτος να συμπληρώνεται το 2022, η σύνταξη πάει στα 67.

Δυσκολία στην εύρεση δυναμικού με δεξιότητες ΤΠΕ

Χιλιάδες θέσεις εργασίας εξακολουθούν να παραμένουν κενές στην Ελλάδα, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες ΤΠΕ. Σχεδόν ένας στους τρεις εργοδότες στη χώρα, το 28%, δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει επαγγελματίες στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), για να καλύψει κενές θέσεις εργασίας. 

ΑΔΕΔΥ:Καταγγελία δίωξης συνδικαλιστή στον Δήμο Αθηναίων


Καταγγελία δίωξης συνδικαλιστή στον Δήμο Αθηναίων
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων και ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα και τον Διευθυντή Προσωπικού για την ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Γιώργου Ρηγόπουλου.
Η μετακίνηση του οποιουδήποτε εργαζομένου ανά τακτά ή έκτακτα χρονικά διαστήματα είναι απολύτως θεμιτή και αποδεκτή. Οι μετακινήσεις όμως, πρέπει να γίνονται για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και κυρίως για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι μισοί νέοι Έλληνες εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους

Η οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς είναι η βασική πηγή εισοδήματός του 48% των νέων Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 35 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης ποσοτικής έρευνας της διαΝΕΟσις.Δεύτερη ακολουθεί η μισθωτή εργασία, που αποτελεί την βασική οικονομική πηγή για το 45% των νέων αυτής της κατηγορίας.Οι άνεργοι νέοι Έλληνες εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι καθώς μόνο το 15% από αυτούς θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες ενώ το 29% πιστεύει ότι το μέλλον του επιφυλάσσει χειρότερο βιοτικό επίπεδο, συγκριτικά με αυτό των γονιών τους.Επίσης, ποσοστό 41% των νέων δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά. Το 46% δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Τσουχτερός ο λογαριασμός από το χαράτσι σε tablet και κινητά

Τουλάχιστον 65 εκατ. θα δίνουν ετησίως οι Έλληνες καταναλωτές - Αναλυτικά τι αλλάζει
Της Ελένης Στεργίου
Τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον οι Έλληνες καταναλωτές, ετησίως, εξαιτίας του νέου χαρατσιού 2-6% σε υπολογιστές, tablet και κινητές συσκευές, ενώ ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες από την επιβολή του νέου ψηφιακού τέλους.

Ξεκινάει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κ.υ.α. για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Η δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» αφορά στη παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών του Παραρτήματος II της κ.υ.α. για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.