oaednews

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ



Είναι ένα πλαίσιο ταξινόμησης των προσόντων των ατόμων, δηλαδή των γνώσεων, των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτώνται μετά την ολοκλήρωση μιας μαθησιακής διαδικασίας.


Σε ποιους απευθύνεται;

Παρακάμπτονται οι δήμαρχοι για τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας

Προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βρίσκεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, αφού υπεγράφη από τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Αποδεκτή από τη ΔΕΗ η πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματά της ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν. Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, σε πρώτη φάση για τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης και υψηλής τάσης, για να καλύψει το επιπλέον κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Είναι το μέλλον των επιχειρήσεων μια διαρκής διαχείριση κρίσης;


Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τη δρομολόγηση των αλλαγών –θετικών κι αρνητικών– που συνεπάγεται, η κοινωνία και η οικονομία της Ελλάδας εισέρχονται σε μια νέα φάση. Η εφαρμογή των σκληρών –πλην αναγκαίων– μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε η Ελλάδα να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, δημιουργεί ένα νέο τοπίο, στο οποίο όλοι –κράτος, πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις– θα πρέπει να λειτουργήσουμε.

Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας


Προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους», που υλοποιεί η ένωση, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007 - 2013» θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΚΑΕΛΕ) της συνομοσπονδίας.

Γερμανία: Η εταιρεία Auticon βρίσκει δουλειά σε αυτιστικούς



Η εταιρεία Auticon είναι η πρώτη εταιρεία στη Γερμανία που προωθεί αυτιστικούς με το σύνδρομο Άσπεργκερ στην αγορά εργασίας. Όπως αναφέρει το DW στην Γερμανία υπάρχουν 500.000 αυτιστικοί και οι περισσότεροι κατατάσσονται στους ανίκανους για εργασία.

Κομισιόν: Προτείνει μέτρα για τη μείωση της ανεργίας στους νέους

Κομισιόν: Προτείνει μέτρα για τη μείωση της ανεργίας στους νέους
Χρηματοδότηση για τη δημιουργία διαδικασίας εύρεσης ποιοτικής θέσης εργασίας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων πρότεινε την Τετάρτη η Κομισιόν, αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και κινδυνεύουν όλο και περισσότερο να περιθωριοποιηθούν.
Περίπου 5,5 εκατομμύρια νέοι (πάνω από 1 στους 5) δεν μπορούν να βρουν εργασία, ενώ 7,5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-24 ετών βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Ούβε Μπάκες: «Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός δεν καταπολεμάται με απονομιμοποίηση»

Συνέντευξη στην Ιωάννα Σωτήρχου
Τον ξενίζει η ύπαρξη ενός ακραίου φιλοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα. «Είναι παράξενο ένα τέτοιο κόμμα για τη χώρα σας. Δεν αποτελεί μέρος της ιστορίας σας» μας λέει.
Ο Ούβε Μπάκες, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και διευθυντής στο Ινστιτούτο Ερευνών για τους Ολοκληρωτισμούς «Χάνα Αρεντ», μας εξηγεί την πορεία των νεοναζιστικών κομμάτων στη Γερμανία και το πώς αντιμετωπίστηκαν.

Στο 74% των ευρωπαϊκών οι ελληνικοί μισθοί

Φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι μισθοί στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ, δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι πρώην ανατολικές χώρες.

Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στο ΕΣΥ για τους ανέργους

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων για την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και μέτρα που αφορούν τους ασθενείς, τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους τομείς της υγείας. Η πιο σημαντική παράμετρος αφορά τη δωρεάν πρόσβαση των άνεργων και των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

Α Ν Τ Ι Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Ι



της Έλενας Παπανίκου

Θέλω ν’ αναμειχτώ μες στο πλήθος στην Πανεπιστημίου

να διαδηλώσω με τους απεργούς στην οδό Σταδίου

κάτω απ’ τα πανώ της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος

να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου μεγαλοφώνως.

Νομοσχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων

Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι θα τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 57/73 ώστε να είναι σήμερα λειτουργικό.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η διαθεσιμότητα

Η διαθεσιμότητα στο δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, απ' όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.