oaednews

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ


Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, γίνεται η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου στο Εφετείο Αθήνας. Ο Π.Κ δικάζεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου», και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης». Το καλοκαίρι του 2012 διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς επειδή κακοποίησαν μετανάστη ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιημένο με χειροπέδες, μέσα στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Τα ελλείμματα του ασφαλιστικού και η πορεία της ανεργίας το 2017

Στο 1,03 δισ. ευρώ εκτιμά το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017, που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή, ότι θα «κλείσει» το έλλειμμα στα Ασφαλιστικά Ταμεία φέτος, αφού δοθεί πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,02 δισ. ευρώ για να περιοριστεί η «τρύπα» κατά το ήμισυ, η οποία, τελικά, θα ανέλθει στα 2,05 δισ. ευρώ.

Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τέχνη και την Ψυχική Υγεία!


Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τέχνη και την Ψυχική Υγεία!  
16 μέρες γεμάτες εκθέσεις, εικαστικά, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, συζητήσεις, μουσική και θέατρο!

Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1- 16 Οκτωβρίου 2016 στο Μουσείο Μπουζιάνη (Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη), στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών(Πειραιώς 256) και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Ημερίδα: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, διοργανώνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στις 09:30, ημερίδα με αφορμή την έναρξη προγράμματος τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Τους χαιρετισμούς θα ακολουθήσει σύντομη Συνέντευξη Τύπου.

Ερχονται... αυξήσεις μισθών - Ο οίκος συμβούλων Kienbaum προβλέπει αύξηση 1,3% το 2017

Την κατά μέσο όρο αύξηση των μισθών των εργαζομένων στην Ελλάδα μέσα στο 2017, κατά 1,3%, προβλέπει μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων «Kienbaum».
Η μελέτη που περιλαμβάνει τις εξελίξεις σε μισθούς σε 32 χώρες δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).