oaednews

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρόικα πιέζει για απολύσεις



Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Στόχος της τρόικας παραμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου και της συγχώνευσης φορέων, καθώς επικεντρώνονται πλέον σε μέτρα μείωσης των δαπανών.

Παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο



"Δεν μπορεί να επιβαρύνουν την κοινωνία οι πλεονάζοντες υπάλληλοι", δηλώνει ο Δ. Ρέππας, προαναγγέλλοντας πολυετή αναμονή χωρίς αμοιβή στους πίνακες "εφέδρων"

Κουτρουμάνης: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή του επιδόματος ανεργίας



Την επιβολή εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Πυρά με πεδίο την ανεργία

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Σκληρό ροκ με επίκεντρο τις ήττες της κυβέρνησης στο πεδίο της καθημερινότητας, που αποτελεί το υπογάστριο της κοινωνίας, θα ακολουθήσει η Ν.Δ. καθ' οδόν για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (16-18 Σεπτεμβρίου), από το βήμα της οποίας ο Αντώνης Σαμαράς θα καταγγείλει την κυβέρνηση για αποτυχία και θα ζητήσει εκλογές και καθαρές λύσεις.

Επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεία του ΟΑΕΔ

  Στην ανεργία, η οποία καλπάζει ανεξέλεγκτα λόγω της κρίσης, εστίασε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς την αντιπολιτευτική δράση του.

ΔΕΘ: Συλλαλητήριο απελπισίας στη σκιά της ανεργίας


Μεγαλύτερη συμμετοχή από την περσινή φιλοδοξούν για τη φετινή διαδηλώση τα συνδικάτα

ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΜΠΑΛΗ

Το σύνθημα βγάζει από μόνο του μια νότα απελπισίας αλλά και την ανάγκη να στηθεί επιτέλους μια γραμμή άμυνας: «Ολοι μαζί να νικήσουμε για τις δουλειές, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή μας»

«SOS, η ανεργία ερημώνει τη Β. Ελλάδα»

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ
 Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα και, σε συνδυασμό με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τη «μαύρη εργασία», δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή Εργατικών Κέντρων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ (10/9).