oaednews

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Πανελλαδική στάση εργασίας στον ΟΑΕΔ την Παρασκευή 3-2-2023

 Συμμετέχουμε ολοι/ες στη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 3/2 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στις 12:30 μμ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@dypa.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ.Πρωτ 615/31-1-2023

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Παρασκευή, 3/2/2023, από τις 12μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Οι διαμορφούμενες συνθήκες εργασίας στον ΟΑΕΔ, οδηγούν αναπόφευκτα σε κινητοποιήσεις. Οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών έχουν μειώσει   το εισόδημα των εργαζομένων έως και 40%, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Ο εμπαιγμός κυβέρνησης και διοίκησης για αυξήσεις ψίχουλα  εξοργίζουν περισσότερο τους εργαζομένους, αφού τα λεφτά δεν φτάνουν και επί της ουσίας έχουμε μείωση των  μισθών. Οι κυβερνήσεις θέλουν κακοπληρωμένους και εξαθλιωμένους  τους εργαζόμενους και να λένε και ευχαριστώ… Οι εργαζόμενοι όμως  ξέρουν. Ξέρουν για τις δικές τους αυξήσεις, ξέρουν για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος προκειμένου να εξυπηρετηθούν δικές τους φιλοδοξίες, ξέρουν για την αλαζονεία τους, ξέρουν για την πίεση που δέχονται, ξέρουν  πως τίποτα δεν τους χαρίζεται και πως τίποτα δεν χρωστάνε σε κανένα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και μπορούν να επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους, αρκεί ενωμένοι να διεκδικούν. Να διεκδικούν, χωρίς να παρακαλούν, για να λάβουν όσα δικαιούνται, σε όλα τα επίπεδα.

Άφησαν σχολείο ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, όλο το χειμώνα, χωρίς θέρμανση!.

 Περίπου 240 μαθητές και 100 καθηγητές και προσωπικό, κάνουν μαθήματα σε συνθήκες παγωνιάς και υγρασίας  . 

 Την κοινωνική αναλγησία κι αδιαφορία, αλλά και τον κοινωνικό ρατσισμό, του ελληνικού κράτους, έναντι των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, αντανακλά η έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΟΑΕΔ), που λειτουργεί στη Λακκιά Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης, (Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν 185 μαθητές και απασχολούνται 90 άτομα, διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.. 

Στη Βουλή το ρεπορτάζ της parallaxi για το σχολείο ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ χωρίς θέρμανση.

 Περίπου 240 μαθητές και 100 καθηγητές και προσωπικό, κάνουν μαθήματα σε συνθήκες παγωνιάς και υγρασίας στη Λακκιά Θεσσαλονίκης. 

Αφημένο στο έλεος του χειμώνα είναι το σχολείο ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ στη Λακκιά Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς θέρμανση. Το σχολείο δεν έχει προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης διότι, τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, δεν φρόντισαν έγκαιρα να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός, οποίος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον περασμένο Απρίλιο, για να γίνει έγκαιρα η προμήθεια πετρελαίου για το τρέχον σχολικό έτος.