oaednews

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή το τελικό χτύπημα στους εργαζόμενους


Μαραθώνια συνάντηση Βρούτση-τρόικας. "Αύριο θα τελειώσουμε" δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Μέτρα σοκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Άλλο ένα περιστατικό πεινασμένου μαθητή

Αναστάτωση επικράτησε σε Λύκειο του Ηρακλείου όταν μαθητής ζήτησε άδεια για να φύγει επειδή του πονούσε το στομάχι, όπως είπε στον καθηγητή του, αλλά διαπιστώθηκε τελικά ότι το παιδί ήταν νηστικό πάνω από 24 ώρες. Λίγο πριν τις 12.00 χθες το μεσημέρι ο μαθητής Λυκείου παρουσιάστηκε στον καθηγητή του ζητώντας να φύγει και να πάει στο σπίτι του επειδή όπως είπε του πονούσε το στομάχι.

Ημερίδα: Το επάγγελμα του μεταφραστή (17.10, Αθήνα)

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει την 17η Οκτωβρίου στην Αθήνα ημερίδα με τίτλο «Το επάγγελμα του μεταφραστή».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 έως ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας στην Τρίπολη

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα, ώρα 18:30 με 19:30, μια φορά την εβδομάδα, στην αίθουσα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που στεγάζεται στο υπόγειο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, ύστερα από ευγενική παραχώρηση για τους σκοπούς της εθελοντικής αυτής κίνησης.

Βρήκε δουλειά ως… ανθρώπινο σκιάχτρο!

Ο 22χρονος Jamie Fox μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο Bangor και βρέθηκε στη λίστα όσων ψάχνουν για δουλειά. Αν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ο Jamie… χτύπησε διάφορες πόρτες. Και ο αγρότης William Youngs από το Norfolk του την άνοιξε.

Στην ανεργία ο "ροζ" διευθυντής

Από τεστ περνούσε τις ιερόδουλες ο διευθυντής ενός οίκου ανοχής στην Μελβούρνη με αποτέλεσμα να τον πιάσουν στα πράσα και να απολυθεί.

Αφήστε το στο ταμείο" το νέο κίνημα


Πολίτες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ, γέμισαν τα καρότσια, ζήτησαν να τους γίνει έκπτωση και όταν τους αρνήθηκαν άφησαν τα πράγματα και έφυγαν

Ανθή Κουτσουμπού

Ένα νέο κίνημα για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται να "ξεπηδάει" από την Πιερία και αποκτά σιγά-σιγά αλλά σταθερά φανατικούς οπαδούς, τουλάχιστον σε πιο οργανωμένη μορφή.

Τον απέλυσε η ... Aniston!


Ένας πρώην υπάλληλος του ξενοδοχείου Encantado Resort, στο Νέο Μεξικό, καταγγέλλει ότι απολύθηκε λόγω της  Jennifer Aniston.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αντίδοτο στην κρίση η καινοτομία

Ακόμη και μέσα στη σφοδρότερη δίνη της κρίσης, με την ύφεση να σκαρφαλώνει σε επίπεδα ρεκόρ, υπάρχουν επιχειρηματικές ιδέες που όχι μόνο επιζούν, αλλά διαπρέπουν στο εξωτερικό.

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σήμερα βοήθεια για να βγει από την εσωστρέφειά της», τονίζει ο Γιάννης Τσαμίχας
«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σήμερα βοήθεια για να βγει από την εσωστρέφειά της», τονίζει ο Γιάννης Τσαμίχας

Παράνομη απασχόληση αποκλειστικών νοσοκόμων

Δελτίο Τύπου 
Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΣΕΠΕ με συνοδεία της αστυνομίας το βράδυ της 09/10/2012 σε Νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η απασχόληση εκατόν τριάντα τριών (133) ανασφάλιστων αλλοδαπών, ως αποκλειστικών νοσοκόμων, χωρίς πιστοποιητικά υγείας και νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας.

ΚΑΤΑ 680% ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Η ανεργία στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων εκτοξεύθηκε κατά 680%, από το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο όταν καταγράφουν ... στρατιές ανέργων, τότε τα νούμερα προκαλούν σοκ.

Η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30% τονίζει η ΓΣΕΕ

Αθήνα: Μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό, όμως, ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες, τονίζει η ΓΣΕΕ. Ακόμη, όμως, και τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι 1 στους 4 Έλληνες δεν έχει δουλειά «επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τραγικά αποτελέσματα της άγριας πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν τρόικα και κυβέρνηση».