oaednews

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

49 φορείς που αξιολογήθηκαν ως «υψηλής επικινδυνότητας» καθυστερώντας πάρα πολύ τις επενδύσεις, ανάμεσά τους και ο ΟΑΕΔ


Εργα του ΕΣΠΑ αξίας 9 δισ. ευρώ διαχειρίζονται -ανεπιτυχώς- 49 φορείς που αξιολογήθηκαν ως «υψηλής επικινδυνότητας» καθυστερώντας πάρα πολύ τις επενδύσεις, ενώ έως και 2 χρόνια χρειάζεται ένα έργο από τη στιγμή που ξεκινά μέχρι να δώσει την πρώτη δαπάνη λόγω διαχειριστικών λαθών αλλά και ενός δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Στους δρόμους οι άνεργοι

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΝΤ :ΑΝΕΡΓΙΑ 20% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013

Όπως φαίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, στην ουσία επιτείνουν την ύφεση και εκτοξεύουν στα ύτψη την ανεργία. Αυτό που φαίνεται στον πίνακα, είναι ότι ενώ πριν τρεις περίπου μήνες το ΔΝΤ προέβλεπε “μέγιστη” ανεργία στο

Η ανεργία απειλεί όλο και περισσότερα σπίτι



Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η χαρτοβιομηχανία «DIANA»

Στην ανεργία οδηγούνται οι 200 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης «DIANA» μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της Πάνου Ζαρίτη, να καταθέσει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Οι προθέσεις της εργοδοσίας είχαν γίνει γνωστές εδώ και μέρες. Χθες το μεσημέρι εκπρόσωπος της επιχείρησης κατέθεσε την αίτηση πτώχευσης στα δικαστήρια της Ξάνθης. Αμέσως συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι έξω από τα δικαστήρια απαιτώντας συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι, μέσα από γενική συνέλευση θα καθορίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα, ενόψει και της συζήτησης της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας που θα γίνει στις 19 Γενάρη.

Μ.Χρυσοχοϊδης: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση με αυτά τα μέτρα»


Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοϊδης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιείται σήμερα.