oaednews

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Οκτώ χρόνια πίσω γύρισε η ελληνική βιομηχανία

Οι 23 από τους συνολικά 24 κλάδους της μεταποίησης σημείωσαν μείωση στην παραγωγή το δεκάμηνο του 2012. Αναλυτικά τα ποσοστά της πτώσης ανά κλάδο

Γ. Βρούτσης: Eκτακτο βοήθημα στους ανέργους των ΜΜΕ






Στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τις γιορτές σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ασφαλισμένους του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας του ΕΤΑΠ−ΜΜΕ προχώρησε με απόφασή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δέκα απίστευτα απλά πράγματα για να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου



 
Για να μην είσαι εσύ το επόμενο θύμα των hackers :

Αυτός είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος


Αρκετές αλλαγές ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο των 130 και πλέον σελίδων που περιλαμβάνει τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τις στρατηγικές επενδύσεις, τα υδατοδρόμια, τις νέες εταιρείες ειδικού σκοπού αλλά και εγκρίσεις επενδύσεων σε ένα κείμενο.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές, ανοίγουν ξανά οι επιδοτήσεις στον τουρισμό, με έμφαση σε θεματικό και υγείας, επιδοτούνται δημόσια πάρκινγκ πλωτές εξέδρες και έργα πολιτικού μηχανικού στην ενέργεια. Επίσης, δίδονται άδειες παραμονής για όποιον έχει ακίνητο 300.000 ευρώ και για στρατηγικούς επενδυτές.

Τους απέλυσαν επειδή συμμετείχαν σε απεργία

Λίγες ώρες πριν από την έλευση του νέου χρόνου και οκτώ εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη είδαν την πόρτα της εξόδου επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων που είχε κηρύξει η ΟΙΥΕ στις 30 Δεκέμβρη.

Απέλυσαν 58 υπαλλήλους στο "Πόρτο Καρράς" παραμονή Πρωτοχρονιάς


 
Τις απολύσεις 58 υπαλλήλων κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς" και, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.

Απίστευτη καταγγελία αναγνώστριας: Μου πήρε η τράπεζα το επίδομα του ΟΑΕΔ

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Είμαι 54 ετών και άνεργη. Την παραμονή Χριστουγέννων μου έβαλε στο λογαριασμό μου ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας. Η τράπεζα όμως στην...

Η άνεργη και ο χρυσαυγίτης


Οταν η χώρα σου αλλάζει 4 πρωθυπουργούς μέσα σ’ ένα χρόνο και ζει κατά μέσο όρο 16 διαδηλώσεις κάθε μέρα, είναι δύσκολο να διαλέξεις το πρόσωπο της χρονιάς. Τουλάχιστον από τους λεγόμενους «επωνύμους». Γιατί αν κοιτάξεις γύρω σου προσεκτικά, το πρόσωπο που σημάδεψε τη χρονιά που φεύγει δεν είναι «επώνυμο», αλλά το γνωρίζεις καλά. Και δεν είναι ένα, είναι δύο.