oaednews

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τείχη..

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.

Τι αποζημίωση δικαιούται όποιος παραιτείται από τη δουλειά του

Ο εργαζόμενος κατά την αποχώρηση από την εργασία του δικαιούται να διεκδικήσει εφόσον δεν έχει λάβει την ετήσια άδειά του, αποζημίωση για τις αποδοχές μη ληφθείσας άδειας και επιδόματος αδείας και αναλογία δώρου εορτών, σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα: οι υποχρεώσεις Εργοδότη, σύμφωνα με τον Ν.4488/2017, άρθρο 38:

Η εγκύκλιος διευκρίνισης των αμοιβαίων μετατάξεων στο Δημόσιο

Σύμφωνα με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας

Εγκύκλιο σε σχέση με τις αμοιβαίες μετατάξεις στο Δημόσιο, βάσει του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Δικαίωμα αμοιβαίας μετάταξης έχουν οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Δικαίωμα, επίσης, έχουν οι 2 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο ανήκει η οργανική τους θέση.

Έναρξη των εγγραφών στους οικογενειακούς γιατρούς Των Τοπικών Μονάδων Υγείας

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την εγγραφή των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς που θα βρίσκονται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, τα γνωστά «ιατρεία της γειτονιάς» (ΤΟΜΥ). Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ιατροί κλάδου ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, που υπηρετούν και παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγγράφουν εφ’ εξής πληθυσμό ευθύνης ως Οικογενειακοί Ιατροί».

Προσλήψεις του ΟΑΕΔ για ΚΕΚ

 Πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση δύο (2) προγραμμάτων κατάρτισης πενήντα (50) μελών της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, ως «ωρομίσθιων εκπαιδευτικών» στο  ΚΕΚ Θεσσαλονίκης.

ΟΑΕΔ: Η κατανομή για τις 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους

Θέμα χρόνου είναι πλέον η δημοσίευση της νέας πρόσκλησης κοινωφελούς εργασίας για 25.000 θέσεις σε 274 δήμους. Ηδη η νέα κατανομή των θέσεων έχει ολοκληρωθεί και απομένει μόνο το «πρασινο φως» του υπουργείου Εργασία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ανοιχτές 2.480 θέσεις εργασίας σε φορείς και εταιρείες του Δημοσίου

Συνολικά 2.480 θέσεις μόνιμων και συμβασιούχων έχουν προκηρυχθεί ή αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα το αμέσως επόμενο διάστημα να καταθέσουν αιτήσεις για θέσεις εργασίας στα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, το Υπουργείο Πολιτισμού, Νοσοκομεία, τον ΟΑΕΔ, Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Καταγγελία για ύβρεις από σύμβουλο Υπουργού

Με αφορμή «απειλές και ύβρεις» συμβούλου του Υπουργού Παιδείας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία συνεργάτες του Υπουργού κατά την πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, 16/03/2018, στο Υπουργείο «επετέθη φραστικά στον Πρόεδρο με ακατανόμαστες απειλές και ύβρεις υπερβαίνοντας κάθε όριο ευπρέπειας», καταγγέλλει τη συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά.

Γεωμετρίες, εγκαίνια έκθεσης

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης Γεωμετρίες, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 19:00, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
(Ιερά Οδός 75, στάση μετρό Κεραμεικός).

Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και ένα πρόγραμμα δράσεων για όλη την οικογένεια σας καλούν να ανακαλύψετε τους άγνωστους κήπους που κρύβονται στο κέντρο της Αθήνας.

Τη βραδιά των εγκαινίων γνωρίστε τον Τούρκο καλλιτέχνη Cevdet Erek που εκπροσώπησε τη χώρα του στην 57η Μπιενάλε της Βενετίας,
μέσα από μια ιδιαίτερη ηχητική περφόρμανς.
(Στις 20:30 και στις 21:30 | Διάρκεια περφόρμανς: 20 λεπτά | Αμφιθέατρο Σιδέρη)

Η έκθεση Γεωμετρίες και το παράλληλο πρόγραμμα δράσεων πραγματοποιούνται σε επιμέλεια locus athensκαι σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σας περιμένουμε.


 

Καμπανάκι για την αγορά εργασίας



Οι βαθιές πληγές που άφησε η κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας δεν έχουν ακόμη κλείσει. Η ανεργία σε αρκετές χώρες παραμένει ακόμη υψηλή, οι πραγματικοί μισθοί στάσιμοι ή και χαμηλότεροι σε σχέση με επτά χρόνια πριν, ενώ η επισφαλής φτηνή εργασία μερικής απασχόλησης αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.
Οι προβλέψεις ότι ο τρέχων αναπτυξιακός κύκλος της ευρωπαϊκής οικονομίας φτάνει στο ανώτατο σημείο του φέτος ενώ η αγορά εργασίας ακόμη νοσεί και το αβέβαιο λόγω Τραμπ και Brexit διεθνές περιβάλλον καθιστούν επείγουσα την υιοθέτηση πολιτικών για την υποστήριξη της ζήτησης, προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο στη φετινή του έκθεση «Benchmarking Working Europe».Το ινστιτούτο ερευνών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) τονίζει ότι το ευνοϊκό -ακόμη μακροοικονομικό- περιβάλλον θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την εφαρμογή ενός κατάλληλου μίγματος πολιτικών που θα περιλαμβάνει: 

ΟΑΕΔ: 1.081.060 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 11.265 ανέργους σε σχέση με το 1.092.325 που είχαν καταγραφεί ένα μήνα νωρίτερα, τον Ιανουάριο. Ακόμα και αν η σύγκριση γίνει με τον Φεβρουάριο του 2017, όταν οι άνεργοι ήταν 1.095.866 ,φαίνεται ότι υπάρχει μια μείωση 14.806 ανέργων. Άρα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η μείωση των ανέργων πραγματοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Επιπρόσθετα, το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας, αν και εμφανίζει τάσεις μείωσης, διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.