oaednews

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Για την Ανεργία


Από τον Βασίλη Σταυρόπουλο

Σας στελνω μια δουλεια που καναμε (ερασιτεχνικα) για ενα φεστιβαλ, με θεμα την ανεργια. η προσεγγιση λιγο δραματικη και ψυχοφθορα, οσο και το να βρισκεσαι στην ανεργια νεος ανθρωπος.

Εργασιακή εμπειρία για έναν χρόνο


Ενα δυναμικό ξεκίνημα στη σταδιοδρομία των νέων αποφοίτων υπόσχεται η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, μέσα από το Πρόγραμμα «Discover Vodafone», διάρκειας 12 μηνών.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της διάσκεψης της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου της 14.04.2011, για την υπόθεση των συμβασιούχων, η οποία είχε δικασθεί την 20.01.2011, με παράσταση - παρέμβαση της Γ.Σ.Ε.Ε. υπέρ των εργαζομένων.

Βίαιη επέλαση της ελαστικής εργασίας

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ 340.000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Ισχυρές πιέσεις και μονομερείς εις βάρος τους ενέργειες υπέστησαν οι εργαζόμενοι το 2010, πέραν των απολύσεων και των λουκέτων που οδήγησαν ένα σημαντικό ποσοστό μισθωτών εκτός αγοράς εργασίας.
Ετσι, παράλληλα με τις απολύσεις και την ανεργία (υπολογίζεται ότι πάνω από 175.000 άνεργοι προστέθηκαν πέρυσι στις λίστες ανεργίας σε σχέση με το 2009), άλλοι 447.920 εργαζόμενοι απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης (όπως είναι η μερική εργασία, οι συμβάσεις έργου κ.ά.).

926 έχαναν τη δουλειά τους κάθε εργάσιμη του Ιανουαρίου

Γυναίκα, πρώην εργαζόμενη μέχρι 34 ετών, κάτοικος Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί την πρωτιά μεταξύ των 756.795 ανέργων της χώρας. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 15,1% τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 926 άτομα έχαναν κάθε εργάσιμη μέρα τη δουλειά τους τον πρώτο μήνα του έτους, καθώς 23.149 καινούργιοι προστέθηκαν στη μακρά λίστα των ανέργων. Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν μήνα με τον μήνα τις Κασσάνδρες που βλέπουν την επίσημη ανεργία να φτάνει στο 1 εκατομμύριο φέτος.

Για πάντα νέοι

ΤΗΕ TIMES

Το New Deal του Γκόρντον Μπράουν υποτίθεται ότι θα έσβηνε την ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων, εδώ και μια δεκαετία.
Το μέγεθος αυτής της φιλοδοξίας μπορεί πλέον να συγκριθεί μόνο με το μέγεθος της αποτυχίας του σχεδίου. Ενώ η γενική ανεργία έχει αρχίσει να μειώνεται, η «νεανική» ανεργία συνεχίζει να αυξάνει. Σήμερα σχεδόν ένα εκατ. Βρετανοί ηλικίας 16-24 είναι άνεργοι - δηλαδή περίπου ένας στους πέντε. (...) Αυτή η κατάσταση έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στους νέους, αλλά και στο παρόν και στο μέλλον της κοινωνίας. Η γενιά που αγωνίζεται να βρει δουλειά, στην πιο δημιουργική της ηλικία, δεν πρόκειται να «συνέλθει» εύκολα όταν κάποια στιγμή ανακάμψει η ευρύτερη οικονομία.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ

Είμαι άνεργη δημοσιογράφος και ονομάζομαι Κυβέλη Χατζηζήση. Έχω πολλούς μήνες να δουλέψω. Κάθε μέρα μου είναι δύσκολη. Γεμάτη αγωνία. Κι όσο ο καιρός περνάει, γεμάτη φόβο. Αναζητώ απεγνωσμένα δουλειά, ακόμη κι αν δεν σχετίζεται με το έως πρότινος επάγγελμά μου . Μέχρι τότε το... μόνο που ζητάω είναι να μην με αντιμετωπίζουν ως αριθμό, αλλά ως άνθρωπο. Τουλάχιστον αυτό.