oaednews

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η Άννα Μπολόφη Γ. Γραμματέας της ΟΕΛ σε συνέδριο του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ

Την  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε  από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ συνέδριο με θέμα  «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή» με τη
συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Από τον ΟΑΕΔ συμμετείχε με μια εξαιρετική εισήγηση, η συνάδελφος Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ,  Άννα Μπολόφη, η οποία μίλησε για το ρόλο της μαθητείας και του ΟΑΕΔ.
Την  ομιλία της Άννας μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το 6:09:50 και μετά: "O ΟΑΕΔ εισήγαγε και εφαρμόζει τη μαθητεία εδώ και 65 χρόνια" Το άγχος της επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί έτσι αυτοαναιρούμαστε, έχουμε ανάγκη από ευτυχισμένους -μορφωμένους τεχνίτες" τόνισε η Άννα και έδωσε το στίγμα.

Αξιολόγηση -Απεργία αποχή: Καμιά κύρωση σε υπαλλήλους και προϊσταμένους

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της γνωμοδότησης του Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αρ. Καζάκου, σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διωχθούν ή να τους επιβληθούν κυρώσεις κάθε είδους, σε υπαλλήλους «επομένως ούτε η κύρωση του άρθρου 36 παρ. 4 ν. 4489/2017 λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όσο αυτή συνεχίζεται και καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας, σε αρμονία με τη θεμελιώδη απόφαση της ΟλΑΠ 27/2004. Όσο η απεργία παράγει το ανασταλτικό αποτέλεσμά της σε σχέση με τα καθήκοντα των υπαλλήλων / απεργών η αποχή τους από τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι καθόλα νόμιμη».

5+1 λόγοι που δεν πρέπει να συμπληρώσει κανείς/καμιά μας φύλλο «αξιολόγησης»


  1. Γιατί είναι σε ισχύ το Μνημόνιο, που βάζει ως στόχο την «μείωση του δημόσιου τομέα». Οπότε στο τέλος, είτε το κάνουν με μια κίνηση (όπως το απροκάλυπτο 15% που είχε ο νόμος Μητσοτάκη) είτε το «σπάνε» σε δυο κινήσεις (νόμος για αξιολόγηση χωριστά και νόμος για απολύσεις χωριστά), το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Στόχος και αυτού του νόμου δεν είναι να βελτιωθεί με κάποιο τρόπο το δημόσιο, αλλά να βρεθεί τρόπος αργότερα να γίνουν απολύσεις υπαλλήλων. Το δημόσιο όμως δεν χρειάζεται απολύσεις, χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό!

Ψηφισμα 34ου Συνεδρίου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ σχετικά με την απεργία /αποχή από την αξιολογηση

Συνάδελφοι,

Το 34ο Συνεδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ,   αφού συζήτησε διεξοδικά για το θέμα της επιχειρούμενης αξιολόγησης και της απεργίας αποχής που έχει προκηρύξει τόσο η ΑΔΕΔΥ  όσο και η Ομοσπονδία, αποφάσισε τη δυναμική συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση με το σκεπτικό ότι με την αντισυνταγματική τροπολογία που ψηφίστηκε επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, η επιβράβευση της απεργοσπασίας και η τιμωρία δια νόμου των απεργών. Επιχειρείται η διάσπαση των εργαζομένων, με τα "καλά" παιδιά που θα   συμμετέχουν στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση και τα 'κακά" που δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.

Το 34ο Συνέδριο δηλώνει τη βούληση των υπαλλήλων να συμμετέχουν σε μια αξιολόγηση που θα προάγει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.