oaednews

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: Άμεσα υλοποιούνται δύο προγράμματα για 21.620 ανέργους

Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.

Κληρώθηκαν χθες 6 από τις 8 εργατικές κατοικίες στον οικισμό «Μεσσήνη IV»

Από νωρίς ήταν γεμάτη η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Στα έδρανα δεν κάθονταν, όμως, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά απλοί δημότες, δικαιούχοι εργατικής κατοικίας, που παραβρέθηκαν εκεί για να πάρουν μέρος στην κλήρωση των 8 κατοικιών του οικισμού «Μεσσήνη IV».
Το ενδιαφέρον μεγάλο, καθώς η απόκτηση στέγης από οικογένειες που δε διαθέτουν τα μέσα θα δώσει μια ανάσα στα εισοδήματά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν 63, αφού είχαν καταθέσει απογραφικό δελτίο, ενώ οι 7 από αυτούς ακυρώθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Στην ουσία κληρώθηκαν 6 κατοικίες, αφού κατά προτεραιότητα απέκτησαν σπίτι η Αγγελική Παπαδημητρίου του Ηλία ως πολύτεκνη με πέντε παιδιά και άνω και ο Γ. Πετρέας ως συνταξιούχος με τελεσίδικη αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, που προστατεύει τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ ΣΤΟ Ε.Κ.Α- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23/09/2014


1971

                          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.grpey@oaed.gr
Α Θ Η Ν Α
   
                                                Δευτέρα, 22/09/2014
Α.Π.179


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ ΣΤΟ Ε.Κ.Α- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23/09/2014
Συνάδελφοι ,
Μετά την έκδοση  της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης και  την συνεδρίαση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ στις 18/09/2014, που καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες και να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις σχετικές με την Αξιολόγηση διαδικασίες , προχωρούμε:

Εξώδικη Γνωστοποίηση της Ομοπσονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

          Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.» που εδρεύει στους Τράχωνες Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 8) και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ
Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΟΑΕΔ», που εδρεύει στους Τράχωνες  Αττικής  (Εθνικής Αντιστάσεως 8) και εκπροσωπείται νόμιμα

*****
         
          Με την από 18 Σεπτεμβρίου 2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσής μας,  το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη:
1.      Ότι ο Ν. 4250/2014  που αναφέρεται στην συγκριτική αξιολόγηση, είναι προδήλως αντισυνταγματικός γιατί προκαθορίζει τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολογίας και ορίζει βαθμολογητές προϊστάμενους και διευθυντές που δε γνωρίζουν καθόλου τη δουλειά και το έργο πολλών υπαλλήλων.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 121 / 17-9-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Προκήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία»

Συνάδελφοι,

Μετά  την  εμμονή της Κυβέρνησης  να εφαρμόσει ένα Νόμο που προκάλεσε τη  μαζική αντίδραση των εργαζομένων  στον Δημόσιο τομέα αλλά  και των επιστημονικών φορέων,
Μετά τις   απανωτές δικαστικές προσφυγές  της Κυβέρνησής κατά της ΑΔΕΔΥ,  μέχρι να βγάλει μια απόφαση που να «τη βολεύει»,
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που  κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία -αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση και, κυρίως, την απαράδεκτη  αιτιολόγηση της απόφασης, ότι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι  δεν μπορούν να αγωνίζονται για να καταργήσουν νόμους,  

Κατάληψη των Δημαρχείων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, ορίζεται ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και σε όλους τους Δήμους της Χώρας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις των Δημαρχιακών Μεγάρων, από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
«Οργανώνουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητάμε τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες.