oaednews

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Συντάξεις - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τελευταία ευκαιρία για πλασματικά έτη

Τελευταία ευκαιρία για φτηνά πλασµατικά έτη έχουν τώρα 50.000 δηµόσιοι υπάλληλοι, που µπορούν να εξαγοράσουν µέχρι και 12 χρόνια, ώστε να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 67 έτη την επόµενη 5ετία. Η «έκπτωση» στο κόστος εξαγοράς ισχύει µέχρι 31/12/2019, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2020 τα πλασµατικά ακριβαίνουν κατά 20% στο πλαίσιο της µεταβατικής περιόδου του νόµου Κατρούγκαλου. Όσοι καταθέσουν αίτηση φέτος µπορούν να κερδίσουν από 400 έως 1.200 ευρώ για κάθε πλήρες πλασµατικό έτος (12 µήνες) που αναγνωρίζουν.
Για τις αιτήσεις εξαγοράς πλασµατικών ετών που θα υποβληθούν µέχρι τα τέλη ∆εκεµβρίου το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται στο 16,67% επί των συντάξιµων αποδοχών του υπαλλήλου τον µήνα υποβολής της εξαγοράς. Από 1/1/2020 το κόστος επιβαρύνεται µε επιπλέον 3,34 ποσοστιαίες µονάδες (δηλαδή κατά 20%), µε συνέπεια να απαιτείται η καταβολή του 20% των συντάξιµων αποδοχών του υπαλλήλου ανά µήνα εξαγοράς.

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ για το επίδομα των απολυμένων του MEGA

Επιστολή απέστειλε η ΕΣΗΕΑ στον διοικητή του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την οποία ζητάει να καταβληθεί το επίδομα αφερεγγυότητας και στους δημοσιογράφους του Τ/Σ «MEGA» που για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται  τον προηγούμενο μήνα καταβλήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.    

ΟΑΕΔ: Με Προσωρινή Διαταγή στις θέσεις τους 80 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Σε προσωρινή διαταγή παραμονής 80 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε με δύο αποφάσεις του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Από την εκδρομή της ΠΕΥ ΟΑΕΔ στην Ιταλία

Με γεμάτες μπαταρίες γύρισαν τα μέλη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ από το τετραήμερο ταξίδι τους στην Ιταλία. 
Μπολόνια-Φλωρεντία -Σιένα -Σαν Τζιμινιάνο, ήταν οι πόλεις που επισκέφθηκαν. Πόλεις με ιστορία, ταυτότητα, πόλεις για βόλτα, καλό  φαγητό και διασκέδαση.