oaednews

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Γυρνάμε 20 χρόνια πίσω!

Με έκπληξη και εύλογη απορία ακούσαμε χθες από το βήμα της Βουλής το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ να μετατρέπει την προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για προσλήψεις 1.500 Αστυνομικών, σε προσλήψεις 1.500 Αστυνομικών, Ειδικών Φρουρών!

........

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Η κυβέρνηση καλεί τους ιδιώτες σε σχολεία και ΑΕΙ στο πλαίσιο «ελευθερίας και αυτονομίας»

Η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε εμμέσως ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η είσοδος των ιδιωτών στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, με στόχο «την εξωστρέφεια και την ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας». Υπογράμμισε ότι, ανάμεσα σε άλλα, στοχεύουν να παράξουν μαθητές – εργαλεία στην αγορά εργασίας, δηλώνοντας ότι στα ΕΠΑΛ πρέπει « η Επαγγελματική Εκπαίδευση, από λύση ανάγκης για λίγους, να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς».

ΑΔΕΔΥ για 13ο&14ο μισθό: Τι ζητά από την κυβέρνηση -Με άλλα μέσα η διεκδίκηση τους

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και την επανανομοθέτησή του», ενώ την ίδια στιγμή: «Καλεί τη νεοκλεγείσα κυβέρνηση -όπως είχε καλέσει και την προηγούμενη- με πολιτική της απόφαση να επαναχορηγήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους».
Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: