oaednews

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΜΕ Για το ποινολόγιο των ανέργων και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ντράπηκε και η ντροπή. Αντί το Υπ. Εργασίας να απολογηθεί και να πάρει πίσω το προκλητικό “ποινολόγιο” για τους ανέργους, επιτίθεται στα συνδικάτα που το καταγγέλλουν. Όμως η ίδια η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την αθλιότητα του νόμου που υλοποιούν.

Μετατρέπει τα θύματα σε θύτες. Αναπαράγει την ανυπόστατη κατηγορία ότι οι άνεργοι είναι επί της ουσίας “καταχραστές” αφού “ενθυλακώνουν χρήματα” που δήθεν θα πήγαιναν σε άλλους ανέργους.

Τι και αν την τακτική επιδότηση ανεργίας παίρνει μόλις το 10-12% των εγγεγραμμένων ανέργων και αυτό για 12 μήνες. Τι και αν το επίδομα μακροχρόνια ανεργίας των 200 € παίρνει μόνο ένα μικρό τμήμα ανέργων και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια.

Τι κι αν από τις κοινωνικές παροχές της ΔΥΠΑ (προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τη χορήγηση βιβλίων, τη χορήγηση εισιτηρίων είτε τα κατασκηνωτικά προγράμματα και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς) αποκλείονται δεκάδες χιλιάδες άνεργοι επίσης με εισοδηματικά κριτήρια. Κανένας μακροχρόνια άνεργος δεν «ενθυλακώνει κονδύλια» όπως ψευδώς αναφέρει το Υπουργείο με βάση την παραμονή του στα μητρώα της ανεργίας, πόσο περισσότερο στερεί παροχές από άλλους ανέργους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠ ΟΑΕΔ

     Αθήνα ,11 Οκτωβρίου 2022

 

Συναδέλφισσες,οι

 

Σας ενημερώνουμε ,ότι στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Grand Polis το 25ο Απολογιστικό και το 11ο Εκλογικό Συνέδριο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού ΟΑΕΔ.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι σύνεδροι ,που είχαν εκλεγεί στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής,που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά στις 23 Ιουνίου 2022.