oaednews

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Εβδομαδιαία ανάπαυση: Είναι επιτρεπτή η συνεχόμενη απασχόληση του εργαζομένου χωρίς ανάπαυση;

Ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) εργαζομένων - Σε ποιές ημέρες πρέπει να χορηγούνται - Είναι επιτρεπτή η συνεχόμενη απασχόληση του εργαζομένου χωρίς ανάπαυση;
Σχετικά με την ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει τα εξής:

Νόμιμη η κατάργηση δώρων και επιδομάτων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επίτροπος Επικρατείας Αντώνιος Νικητάκης, υποστήριξε σήμερα ότι η κατάργηση από 1.1.2013 των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως και του επιδόματος της θερινής άδειας (13η και 14η σύνταξη) στους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα, είναι συνταγματική και νόμιμη και επιβλήθηκε για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
Παράλληλα, ο συνήγορος του ελληνικού Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφερε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να ταχθεί με την άποψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματική και νόμιμη την κατάργηση των τριών δώρων (13ος και 14ος μισθός) στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.

Πώς λογίζεται η ειδική άδεια 30 ή 60 ημερών των αιρετών των Δήμων

Ότι, για την ενάσκηση από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού (Δήμοι), του δικαιώματος λήψης ειδικής άδειας από την υπηρεσία τους 30 ή 60 ημερών «κατ’ έτος», σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών, η έννοια «έτος» δε λογίζεται ημερολογιακά, αλλά με βάση το χρονικό σημείο έναρξης της δημοτικής περιόδου.

"Εξυγίανση-μαϊμού" με μαζικές απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων

Μαζικές απολύσεις περίπου 2.000 εργαζομένων, με τη μορφή της “εθελουσίας εξόδου” και κλείσιμο 215 καταστημάτων προγραμματίζουν τα ΕΛΤΑ, με πρόσχημα την “εξυγίανση”. 
Με απόφαση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανατέθηκε στην εταιρεία PLAS A.E., έναντι τιμήματος 19.500 ευρώ, η συµβουλευτική υποστήριξη για την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων διαμόρφωσης προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Απόφαση «πιλότος» για υπαλλήλους με πλαστά πτυχία στο δημόσιο

Απολύθηκε λόγω πλαστού πτυχίου και το δημόσιο αξιώνει από νοσηλεύτρια την επιστροφή 50.000 ευρώ: Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους μισθούς που πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο αναμένεται να αποτελέσει «πιλότο» και για εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις.
Απόφαση-«πιλότο» για εκατοντάδες περιπτώσεις υπαλλήλων στο δημόσιο που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία θα αποτελέσει αυτή της Ολομέλειας του Ελεγκτικού για τους μισθούς που πρέπει να επιστρέψει νοσηλεύτρια που απολύθηκε.

Ο εθελοντισμός στο ΤΑΠ ΟΑΕΔ

Με τη συνάδελφο Γιώτα Αχαμνού για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ. Η Γιώτα υπήρξε η 1η εγγραφή στο ΤΑΠ,  από τους συναδέλφους της 15Κ. Οι συνάδελφοι της 15Κ μπορούν να επικοινωνούν με τη συνάδελφο Γιώτα Αχαμνού για τα ζητήματα ΤΑΠ

Αυτές είναι οι επόμενες Προκηρύξεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ του ΑΣΕΠ

Τις επόμενες Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ παρουσιάζει σήμερα το epoli.gr μετά από επίσημη ενημέρωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Συγκεκριμένα,
  1. Προκήρυξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πλήρωση 167 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρωση 20 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας.
  2. Προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης ΤΕ.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για το νέο ασφαλιστικό στις 18.02.2020

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2019, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.