oaednews

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Οι θέσεις μας για το ν/σ

Το Δημόσιο βρέθηκε τα πέντε τελευταία χρόνια στο επίκεντρο μιας πολιτικής, που ως στρατηγικό στόχο είχε το δραστικό περιορισμό του, την κατάργηση δομών - υπηρεσιών και την εκχώρηση μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων του στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Κρίσιμοι -για την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα- τομείς, όπως αυτοί της Υγείας, της Παιδεία, των Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ, βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια των δυνατοτήτων λειτουργίας τους. Το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών των πολιτών και η ίδια η λειτουργία τους, ουσιαστικά, εξασφαλίζεται χάριν της αυτοθυσίας, σε πολλές περιπτώσεις, των εργαζόμενων.
Η υποστελέχωση του συνόλου σχεδόν των Δημόσιων Υπηρεσιών, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και σε απολύτως απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, αλλά και οι συνθήκες διάλυσης που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, στο όνομα μιας υποτιθέμενης

Τι σημαίνει η μείωση των δαπανών του δημοσίου – Πώς επηρεάζονται μισθολογικά οι Δημ.Υπαλληλοι (σχέδιο νόμου)


Αγωνία κυριαρχεί στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου.

Νέα διαδικασία ελέγχων απο την Επιθεώρηση Εργασίας .


Τον τρόπο ελέγχου που θα πραγματοποιεί στο εξής η Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας (ΥΠΕΕΕ),

Οι δάσκαλοι εξέλεξαν τους διευθυντές τους.

Η θητεία των νέων διευθυντών θα είναι διετής, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς (μετρούσαν η συνέντευξη και τα ακαδημαϊκά προσόντα) ήταν τετραετής.
Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα από τη θητεία τους στη θέση του διευθυντή αξιοποίησαν οι νυν διευθυντές δημοτικών σχολείων και κατάφεραν να επανεκλεγούν.
Συγκεκριμένα, χθες στήθηκαν κάλπες στα περίπου 1.600 δημοτικά σχολεία της χώρας για την εκλογή διευθυντή από τον σύλλογο διδασκόντων, με βάση το νέο σύστημα επιλογής που νομοθέτησε η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στον «αέρα» το επίδομα γάμου και η άδεια μητρότητας από 1η Ιουλίου! Προς νέα περικοπή κατώτατων μισθών;

Στον… αέρα κινδυνεύουν να μείνουν, από την 1η Ιουλίου, το επίδομα γάμου και σειρά «έξτρα» αδειών (σπουδών, μητρότητας, μειωμένων ωραρίων κ.ά.) που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν με τις εργοδοτικές οργανώσεις και δεν έχουν κυρωθεί με νόμο, εφόσον δεν παραταθεί (εκ νέου) η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δωρέαν είσοδος για 1.500 ανέργους για την «Τόσκα» στο Ηρώδειο

H Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, προσφέρει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο, της Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00.