oaednews

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το ρουσφέτι καλά κρατεί στον ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
ΑρΠρωτ410 / 12-5-2020 
Υπεράνω Νόμου ο Διοικητής του ΟΑΕΔ
Τα πράγματα στον ΟΑΕΔ έχουν ξεφύγει και από τη λογική και από τη νομιμότητα.
Ιστορίες καθημερινής τρέλας!
Σαν να μη έφταναν οι μετακινήσεις από τα υποστελεχωμένα ΚΠΑ προς την υπερδιογκωμένη Γραμματεία Διοικητή, σαν να μην έφταναν οι αυθαίρετες καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών με αιτιολογίες που αλλάζουν κάθε μήνα, τώρα έχουμε και εργαζόμενους (Υπεύθυνος του γραφείου) με καθήκοντα από οπουδήποτε!

Θεοδωρικάκος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μονιμότητα & γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο

ην γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέσυρε κατά τη σημερινή του συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε «οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους  και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», πρόσθεσε. Δηλαδή, με άλλα λόγια, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι όπως ΔΕΝ είναι οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο απ’ όσο εργάζονται σήμερα. Μάλιστα, ο υπουργός καταλήγει με μία φράση που, καθώς έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, μοιάζει με «απειλή»: «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους»

Από τα 1,2 δισ. ευρώ που μας έκλεψαν επιστρέφουν 178 εκατ., ενώ «απο δω και πέρα σταματούν να μας κλέβουν»

Στις 2 Ιουνίου «αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία» και 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους που είχαν περικοπεί λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά. Από τα 1,2 δισ. ευρώ που μας έκλεψαν επιστρέφουν 178 εκατ., ενώ «απο δω και πέρα σταματούν να μας κλέβουν» απαντάει Ομοσπονδία συνταξιούχουν σε εκτενή της ανάλυση με παράδειγματα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Με μόνιμες περικοπές και απολύσεις απαντούν οι Γερμανοί εργοδότες


Με μόνιμες περικοπές και απολύσεις απαντούν οι Γερμανοί εργοδότεςΣχεδόν μια στις πέντε επιχειρήσεις στη Γερμανία αποφάσισαν είτε να απολύσουν είτε να μην παρατείνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου τον Απρίλιο, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίως μεταξύ αυτών είναι εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρείες υπηρεσιών, οι μισές εκ των οποίων θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που έγινε τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Απριλίου σε 6.500 επιχειρήσεις από το Ινστιτούτο IfO.