oaednews

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Γενική Απεργία Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γενική Απεργία 
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
Σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και έπειτα οδηγεί το Σχέδιο-Πρόταση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές.
Οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στην Πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., επιστημονικών ενώσεων, οργανώσεων συνταξιούχων και άλλων συλλογικοτήτων εκτιμούμε τα εξής:
Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου Ασφαλιστικού που παρουσίασε πρόσφατα και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση, είναι ότι θίγει τους πάντες: τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ από... πενταμηνίτες

Οι πενταμηνίτες ζητούν την επέκταση των τρεχόντων προγραμμάτων μέχρι την προκήρυξη των νέων, ώστε να καλύπτονται οι θέσεις αυτές για τις οποίες υπάρχει πραγματική ανάγκη στους δήμους και άλλους φορείς

 Συντάκτης: 


Σε κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Ομόνοια προχώρησαν χθες εργαζόμενοι και απολυμένοι από τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ύστερα από την άκαρπη προσπάθειά τους να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο από τον οργανισμό. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.