oaednews

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Μύκονος όπως Dubai: Χλιδή στη βιτρίνα μεσαίωνας στην εργασία

Συμβαίνει στη…γκλαμουράτη Μύκονο: Μετά τα κοντέινερ και τα δωμάτια – τρύπες των 8 τ.μ, που φιλοξενούν εργαζόμενους στη Μύκονο, ήρθαν και οι σκηνές εξ Αιγύπτου!

Από το 35ωρο στο... 60ωρο; Τι ισχύει στις χώρες της Ευρώπης

35ωρο σε φθίνουσα πορεία, συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, ευέλικτες μορφές εργασίας. Τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Η απόφαση του Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν σταγόνα στον ωκεανό.
Το 35ωρο δεν είναι πλέον επίκαιρο στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στον υπόλοιπο κόσμο. H κίνηση του εκπροσώπου της σκληρής ευρωπαϊκής δεξιάς Σεμπάστιαν Κουρτς για τις ανατροπές στα ωράρια εργασίας των εργαζομένων στην Αυστρία δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Αλλωστε η απόφαση του Καγκελάριου της Αυστρίας αποτυπώνει την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των εργαζομένων μερικής απασχόλησης και της αποδυνάμωσης των συνδικάτων. 

Επίδομα ανεργίας σε πρώην απασχολούμενους ΣΔΕ και ΔΙΕΚ του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 45452/05-07-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλισης του ΟΑΕΔ, με θέμα «Χορήγηση Τακτικής Επιδότησης λόγω ανεργίας σε πρώην απασχολούμενους με σύμβαση έργου στα ΣΔΕ και στα ΔΙΕΚ του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.», το Υπ. Παιδείας ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Για τους αιτούντες επιδόματος ανεργίας που είχαν απασχοληθεί με σύμβαση έργου στα ΣΔΕ και στα ΔΙΕΚ του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., θα γίνεται δεκτή από τους κατά τόπους ΟΑΕΔ η αίτησή τους μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας που θα λάβουν από το φορέα.

Ξαφνικός θάνατος” και ανεργία για 62 συμβασιούχους καθαριότητας 3 Δήμων

“Ξαφνικός θάνατος”, την Παρασκευή, για 62 συμβασιούχους καθαριότητας στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, με την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, μετά τη λήξη της τελευταίας παράτασης των συμβάσεών τους.
Η απόφαση επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους τομείς καθαριότητας των Δήμων και, μάλιστα, εν μέσω θερινής περιόδου, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα το ζήτημα για να μη γεμίσουν οι δρόμοι των πόλεων σκουπίδια.

Προβλήματα...

Με τις σφουγγαρίστρες σήμερα  το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ Κερατσινίου αφού η υπηρεσία πλημμύρισε μετά τη χθεσινή νεροποντή. Το πρόβλημα είναι γνωστό και συμβαίνει  πολύ συχνά, ωστόσο παραμένει άλυτο. Σημειώνουμε ότι το κτήριο είναι ιδιόκτητο (πρώην ΟΕΕ) και η όποια τεχνική παρέμβαση χρειάζεται είναι ευθύνη του ΟΑΕΔ, υποχρέωση του ΟΑΕΔ, επένδυση για τον ΟΑΕΔ, τους υπαλλήλους και το συναλλασσόμενο κοινό.