oaednews

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία επισκέφθηκε υπηρεσίες του Οργανισμού ενώ δήλωσε ότι το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ πέντε νέα προγράμματα και μάλιστα τα τρία από αυτά, άμεσα.

Το πρώτο πρόγραμμα θα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν το 2014 και μετά και κατάφεραν να παραμείνουν ανοιχτές δημιουργώντας πρόσθετη απασχόληση.Στόχος του προγράμματος που σχεδιάστηκε με το υπουργείο Οικονομικών είναι να διατηρηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/08/2015

 Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60.000.000 ευρώ και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα/επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα προορίζεται για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

 Η δράση προβλέπει αφενός την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού), αφετέρου την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στην πρόσκληση. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ. Προσχέδιο της πρόσκλησης του προγράμματος προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόσκληση να δημοσιευτεί εντός του Οκτωβρίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του στις 27/8/2015 εκτίμησε ότι:
Α) Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου από το Κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Το νέο Μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία, προσδένει τη χώρα μας με νέα δεσμά εξάρτησης από τους δανειστές και συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το διεθνές κεφάλαιο.