oaednews

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Θετική Γνωμοδότηση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την Μαρία Καραμεσίνη, νέα Διοικήτρια ΟΑΕΔ

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής, της  κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη, προτεινομένης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για διορισμό στη θέση της Διοικήτριας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Η γνώμη της επιτροπής ήταν 

Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης ΟΑΕΔ

Ρεπορτάζ από aftodioikisi.gr

Την υλοποίηση προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ για την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των ειδικών ομάδων άνεργων, οι οποίες απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό – όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι – προανήγγειλε η νέα διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.
Η κ. Καραμεσίνη, είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στα θέματα αγοράς εργασίας και ο διορισμός της εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ΔΕΚΟ, με την θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, ενώ «παρών» δήλωσε η ΝΔ και το ΚΚΕ και «λευκό» ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.
Δεδομένου ότι – όπως ενημέρωσε η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ – το 75% των άνεργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, τα προγράμματα αυτά θα είναι στοχευμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας αυτών. Επίσης, όπως εκτίμησε η κ. Καραμεσίνη και τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας, τα οποία βγαίνουν στον αέρα σε 10 μέρες και αφορούν σε 54.000 άνεργους, θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για μακροχρόνια άνεργους από 35 – 40 ετών και άνω, καθώς και για γυναίκες – μητέρες κ.α. Ταυτοχρόνως, θα υπάρξει ανασχεδιασμός των προγραμμάτων – π.χ. των προγραμμάτων βάουτσερ – με στόχευση την μεγαλύτερη ωφελιμότητά τους στους απευθείας αποδέκτες τους, που είναι οι άνεργοι.

Σαρωτικό κύμα αλλαγών στο Δημόσιο - Μετακινήσεις, συγχωνεύσεις, αξιολογήσεις και ανατροπές στα οργανογράμματα

Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις δημοσίων υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες.

Παρελθόν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου-Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

Παρελθόν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ αποτελεί ο Θοδωρής Αμπατζόγλου.
Σε επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι παραιτείται «επειδή στην Ελλάδα είναι “φυσιολογικό” να αλλάζουν οι διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών όποτε αλλάζουν οι κυβερνήσεις» .
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Πρόωρες συντάξεις: Σχέδιο 5 αλλαγών για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.





Τελευταία ευκαιρία να κλειδώσουν την έξοδο στη σύνταξη από 5 έως και 12 χρόνια νωρίτερα,

Η αύξηση των ανέργων κόστισε 40 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία .




Οι απώλειες για την ελληνική οικονομία από την αύξηση των ανέργων πρώην μισθωτών,