oaednews

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα ανέργων για κοινωνικό μέρισμα

Ψήφισμα εξέδωσαν ανέργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που δεν έχουν τέκνα με το οποίο ζητούν από τον πρωθυπουργό να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματο.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Και την φετινή χρονιά χιλιάδες οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες δεν συμπεριληφθησαν στο μέρισμα.

Εορταστικές Ευχές από την ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου!



Ρεκόρ παραγωγικότητας στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, όπου όλον τον Δεκέμβρη οι μαθητές της σχολής εργάστηκαν πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις για εκδηλώσεις που δεν σταμάτησαν να έρχονται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα! Όλο τον Δεκέμβρη παρασκευάστηκαν περίπου 3000 μελομακάρονα, 500 μπισκοτόσπιτα, 400 κουραμπιέδες και άλλα τόσα καρυδάτα ώστε να μοιραστούν σε όλη την πόλη και να μεταδώσουν την γλυκιά γεύση των Χριστουγέννων!


ΣΥΠΑ: Και αυτά τα Χριστούγεννα, οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς Δώρο

Την ιστορία της διεκδίκησης του 130υ μισθού από τους εργαζομένους ανά τα χρόνια, περιγράφει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής μέσω ανακοίνωσής του.
Αναλυτικά:
«Χρονιάρες μέρες που είναι, πρέπει να θυμόμαστε εκτός από τα έθιμα και τις γιορτές και όσα συνδέονται με αυτές…
Και αυτά τα Χριστούγεννα, οι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουμε την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων, του 13ου μισθού μας, θυμόμαστε τις κυβερνήσεις που μας το αφαίρεσαν, τις ευθύνες, τις σκοπιμότητες και την επιχειρηματολογία τους, που επαναλαμβάνεται…

Ποιοι δικαιούνται σύνταξη πριν από τα 67

Δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμη και στο 55ο έτος ηλικίας, δηλαδή 12 χρόνια πριν από το γενικό όριο ηλικίας που ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους, έχουν και το νέο έτος χιλιάδες ασφαλισμένοι.
Πρόκειται για τους... τυχερούς - άτυχους, τους οποίους οι αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 μαζί με το 3ο μνημόνιο, κράτησαν εντός συστήματος, δίνοντάς τους όμως δυνατότητα συνταξιοδότησης εντός μεταβατικής περιόδου, που λήγει το 2022.

Πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού Α21 για την στ΄δόση 2019

Από σήμερα Δευτέρα και συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες, θα ξεκινήσει να πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού Α21 για την στ δόση 2019. Η πληρωμή θα ολοκληρωθεί αύριο παραμονή Χριστουγέννων
Η πληρωμή για την στ δόση για το επίδομα παιδιού Α21, γίνεται μετά την έγκριση της δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την καταβολή

Ο Δήμος Μυκόνου δίνει δώρο Χριστουγέννων στους δημόσιους υπαλλήλους

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή εναλλακτικά την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.

Ευχές και ανησυχίες από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                                                   23             Δεκεμβρίου 2019
Αγαπητές και αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ευχόμαστε οι γιορτές που έρχονται να φέρουν αγάπη, ελπίδα, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία σε όλες και όλους!
Είναι γεγονός ότι την περίοδο αυτή όλοι μοιραζόμαστε την έγνοια και την αγωνία μας για το μέλλον της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., με δεδομένο ότι αναμένουμε την κυβερνητική πρόταση δια των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. Μια κυβερνητική πρόταση που επιμελώς  δεν ανακοινώνεται, αλλά επιμελώς εξελίσσεται χωρίς να διαψεύδεται το σχέδιο που παρουσιάσθηκε από τον Νοέμβρη του 2018, που αφορά τη μετάλλαξη της με υποβάθμιση της μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., από  την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είναι οι ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, σε σχολές Μεταγυμνασιακής Κατάρτισης τύπου Σ.Ε.Κ.. Ως παράταξη καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις στη Γενική Συνέλευση της Ο.Ε.Λ. που έγινε στις 23-10-2019.

Επιδόματα ή εργασία?

γράφει ο συνάδελφος Λευτέρης Μιχαήλ
Το ερώτημα είναι ρητορικό- Εργασία για όσους/ες θέλουν και μπορούν και επιδόματα (ανεργίας, αναπηρίας κτλ) για όσους δεν μπορούν να εργασθούν ή θέλουν και δεν μπορούν να βρουν αφού αναζητήσουν ενεργά και με τη βοήθεια του Οργανισμού που έχω την τιμή να εργάζομαι.
Το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 22 δίνει ξεκάθαρα την απάντηση χωρίς περιθώρια παρερμηνείας.
Η συζήτηση και η λογική ότι τα επιδόματα λειτουργούν ως αντικίνητρα στην εύρεση εργασίας, ειδικά εάν είναι υψηλά και μεγάλα σε χρονική διάρκεια είναι προβληματική γιατί η σχέση των δύο δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη- 
Πιθανή μείωση τους σε επίπεδα ουσιαστικής κατάργησης μόνο εξαθλίωση και περαιτέρω ταλαιπωρία στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας από μια μερίδα εργοδοτών που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και προβλήματα θα επιφέρει.

Ευχές από ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Χανίων


Καλά Χριστούγεννα από την Υπηρεσία εκδόσεων ΟΑΕΔ


Η «σχεδία» της γιατρειάς και της αθανασίας


 
  Βρίσκουμε τη γιατρειά στο περίσσευμα, ανιχνεύουμε μια δίψα για αιωνιότητα σε κάθε άνθρωπο, διασώζουμε την ελπίδα απ’ τα  χαλάσματα, αποτινάσσουμε την αφύσικη κληρονομιά  του καθισιού, απεγκλωβιζόμαστε από τα δεσμά της επαιτείας, καθόμαστε στα θρανία του αναχρονισμού, οδηγούμε τη φαντασία μας στο κατακόρυφο, παίρνουμε τον μακρύ δρόμο προς το άπειρο.

1.018.503 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Αυξημένοι κατά 119.538 χιλιάδες  είναι οι αναζητούντες εργασία, εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, σε σχέση με το Νοέμβριο του 2018, ενώ το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων είναι 15,14% τ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ   2019



Α.  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Νοέμβριο 2019, ανήλθε σε 1.018.503 άτομα. Από αυτά 492.021 (ποσοστό 48,31%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 526.482 (ποσοστό 51,69%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 379.143 (ποσοστό 37,23%) και οι  γυναίκες ανέρχονται σε 639.360  (ποσοστό 62,77%).

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

 Μια καταπληκτική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, με πρωτοβουλία της ΠΕΥ ΟΑΕΔ. "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ"  σε σκηνοθεσία του Κ Μαρκουλάκη.  Στην ερμηνεία Μ.  Πρωτόπαππα, Κ.Μαρκουλάκης , Πρ. Αλιφερόπουλος , Ντ. Γιαννοπούλου. "Τελικά Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ? Το λύκο που που κρύβουμε μέσα μας? Το εγωιστικό και εξουσιαστικό τέρας που μας σπρώχνει να υποτιμούμε και να περιφρονούμε τον άνθρωπο..."