oaednews

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Για εργοστασιακές βάρδιες καλούν τους εργαζόμενους τα praktiker, αντιδράσεις

Απαράδεκτη και αντεργατική χαρακτηρίζουν οι «Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα» την απόφαση, της πολυεθνικής εταιρείας PRAKTIKER να ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό, από τις 7 το πρωί, καλώντας τους εργαζόμενους, μετά από δεκαετίες, να αναλάβουν πλέον «εργοστασιακές βάρδιες».        

Κινητικότητα -Μετατάξεις για λόγους υγείας: Ποιοι έχουν δικαίωμα

Δυνατότητα απόσπασης και μετάταξης αποκτά με το νέο νόμο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο υπάλληλος που επικαλείται λόγους υγείας όχι μόνο του εαυτού του, αλλά και τον/την σύζυγο/συμβιούντα ή πρόσωπο με α΄ βαθμό συγγένειας. Αυτό προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο (ολόκληρο ΕΔΩ – άρθρο 44, παράγραφος 3), με την οποία τροποποιείται το σχετικό πλαίσιο της κινητικότητας.

Δημόσιο -Ασφαλιστικό: Τι συμβαίνει με τα επιδόματα ευθύνης -Ποια είναι «συντάξιμα»



Τα επιδόματα θέσεις ευθύνης υπόκεινται σε κράτηση σύνταξης από 1/1/2008 και μετά. Δεν λαμβάνονται υπόψη τα επιδόματα (ευθύνης, ανθυγιεινό, εορτών, αδείας, απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών) όπως διαμορφώθηκαν με το νόμο 4024/2011, αλλά υπόκεινται σε κράτηση επιδόματα που ίσχυαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2011. Τα επιδόματα ευθύνης υπόκεινται σε κράτηση και είναι στις συντάξιμες αποδοχές, όχι μόνο των υπαλλήλων που επελέγησαν σε θέσεις από υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και αυτών που τοποθετήθηκαν με απόφαση υπουργού – κάτι που προβλέπεται με διάταξη του νόμου 4488/2017.
Aytodioikisi.gr