oaednews

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Χαμένες ζωές στην υπερεργασία

Το 2013, ο 21 ετών, Moritz Erhardt, πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας στην Εθνική Τράπεζα της Αμερικής όπου έκανε την πρακτική του. Το ίδιο έτος, η 31χρονη Miwa Sado, εργαζόμενη στο ιαπωνικό κρατικό δίκτυο NHK, αναγκάστηκε να δουλέψει 159 ώρες υπερωρία, με μόλις δύο μέρες ρεπό τον Ιούλιο του 2013, προτού την προδώσει η καρδιά της.

Ανακοίνωση Αριστερής Παρέμβασης

Λογοτεχνική προσέγγιση ζητημάτων ΟΑΕΔ από τον Μάριο Κρητικό 
… Σκέψεις  .. από το παρελθόν….

Το κάθε τι είναι πολιτικό…
Antonio Gramsi   (Τετράδια φυλακής)

                                                         -.-.-.-.-
'.ס.ס.ס.ס Ο ήλιος χάιδευε το τοίχο απέναντι από το γραφείο της. Το πρωινό, η  θέα της Αθήνας ήταν όμορφη. Το γραφείο της  ήταν ψηλά, στον 8ο όροφο. Στη λέξη ..ψηλά.. μια μελαγχολία την πλημμύρισε..

«Θυμήθηκε συζητήσεις των νεανικών της χρόνων« .. οι αριστεροί δεν κοιτούν αφ’ υψηλού τον λαό, αυτά μόνο οι δεξιοί … εμείς δεν ξεχωρίζουμε ..». Θύμωσε . Θα καταθέσω πρόταση στο συμβούλιο, τα γραφεία όλων των υπουργών να μετακινηθούν σε χαμηλούς ορόφους. Να είμαστε δίπλα στο λαό, κοντά στα βάσανά του. Να αποδείξουμε ότι είμαστε σεμνοί , κομμάτι του λαού…..
και ότι δεν είμαστε…να … σαν την  υπ. Αλληλεγγύης που παρότρυνε το λαό να μαγειρεύει λιτά και ταπεινά αλλά η ίδια μόλις είδε την πολυτέλεια των γραφείων καταργημένου Οργανισμού έτρεξε να στρογγυλοκαθίσει..  μη και χάσει. » (1)

Στα πρόσωπα της χρονιάς ο Άγγελος Βώρος

Στα Πρόσωπα της Χρονιάς ο Άγγελος Βώρος: Μια βραδιά συγκίνησης και επιβράβευσης από την εφημερίδα Πελοπόννησος "Π"


Συγκίνηση, δάκρυα, χαρά, επιβράβευση και χειροκρότημα από καρδιάς περιελάμβανε η χθεσινή βραδιά των Προσώπων της Χρονιάς που διοργάνωσε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».
Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών εξελίχθηκαν μοναδικές στιγμές με πρωταγωνιστές πάντα τους ανθρώπους οι οποίοι κατάφεραν τη χρονιά που πέρασε να μας συγκινήσουν και να μας διδάξουν με το παράδειγμά τους.
Αλλωστε ο στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι να πει δημόσια «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά για τον άνθρωπο και την κοινωνία.