oaednews

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Kαλοκαιρινές εικόνες

Ήλιος, θάλασσα, χρώματα, Zorba the Greek και άλλα...
    sΚαυτό σαββατιάτικο μεσημέρι κάπου στα τέλη Ιουνίου σε παραθαλάσσιο snack bar (sic!). Μια βαριεστημένη μέση ελληνική οικογένεια μετά το θαλάσσιο μπάνιο. Όλοι με τα μαγιό. Η μαμά κοιτάει απλανώς, σκεπτόμενη ποιος ξέρει τι. Ο μπαμπάς σκρολάρει νωχελικά τις ειδήσεις στο super-micro notebook. Η κόρη, γύρω στα 15, ακούει μουσική με ακουστικά από το κινητό, προφανώς τα τελευταία hits. Ο γιος, 12 πάνω-κάτω, παίζει κάποιο παιχνίδι, στο κινητό επίσης. Πάνω στο τραπέζι, δύο «φρέντοι», ένα αναψυκτικό και το χαρτάκι από παγωτό πύραυλο.  Η ατμόσφαιρα αποπνέει κολοσσιαία βαρεμάρα… Δεν ξέρω γιατί, αλλά τους κοιτάω επίμονα. Σιγά-σιγά η εικόνα αρχίζει να θολώνει σταδιακά μέχρι που δεν μπορώ να ξεχωρίσω πρόσωπα και πράγματα και μετά ξανά σιγά-σιγά και σταδιακά ξεθολώνει μέχρι που καθαρίζει εντελώς. Όλοι με τα μαγιό. Η μαμά κοιτάει απλανώς, σκεπτόμενη ποιος ξέρει τι. Ο μπαμπάς ξεφυλλίζει την «Ελευθεροτυπία». Η κόρη, γύρω στα 15, ακούει μουσική με ακουστικά από walkman κασετοφωνάκι, προφανώς τα τελευταία hits. Ο γιος, 12 πάνω-κάτω, διαβάζει «Αγόρι». Πάνω στο τραπέζι, δύο «φραπέδες», ένα αναψυκτικό και το χαρτάκι από παγωτό πύραυλο.  Η ατμόσφαιρα αποπνέει κολοσσιαία βαρεμάρα
Κάποιες καλοκαιρινές εικόνες
Κάποιες καλοκαιρινές εικόνες
Κάποιες καλοκαιρινές εικόνες
Ο κόσμος που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αλλάζει και τελικά μένει ο ίδιος. Ο χρόνος που λέμε ότι περνάει και τελικά δεν πάει πουθενά…

Ο καθένας μας έχει τις “ρωγμές” του και τις “αδυναμίες” του, μπορούν όμως να γίνουν χρήσιμες και να ομορφύνουν τη ζωή μας.

Μια γριά γυναίκα, Κινέζα κουβαλούσε νερό με δύο μεγάλα δοχεία κρεμασμένα από τους ώμους της. Το ένα δοχείο ήταν άψογο και μετέφερε πάντα όλη την ποσότητα νερού που έπαιρνε. Το άλλο είχε μια ρωγμή και στο τέλος της μακριάς διαδρομής από το ρυάκι στο σπίτι, έφθανε μισοάδειο.

 Έτσι για δύο ολόκληρα χρόνια η γριά κουβαλούσε καθημερινά μόνο ενάμισι δοχείο νερό στο σπίτι της. Φυσικά το τέλειο δοχείο ένιωθε υπερήφανο που εκπλήρωνε απόλυτα και τέλεια το σκοπό για τον οποίο είχε κατασκευαστεί. 

Προκαταβάλλονται οι αποδοχές αδείας μαζί με το επίδομα αδείας Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία

Παράβαση της εργατικής νομοθεσίας αποτελεί η πρακτική πολλών επιχειρήσεων να καταβάλλονται οι αποδοχές και το επίδομα αδείας στο τέλος του ημερολογιακού έτους ή σε συγκεκριμένη ημερομηνία το καλοκαίρι (π.χ εντός Αυγούστου) ή ακόμη η τμηματική καταβολή των παραπάνω κάθε μήνα με την μισθοδοσία, ενώ σε κάθε περίπτωση έχει προηγηθεί η χορήγηση της κανονικής άδειας στον εργαζόμενο σε προηγούμενα χρονικά διαστήματα.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα και ο αγώνας για μια θέση

Το «εισιτήριο» για μια θέση φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2017 - 2018 που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ περιμένουν την επόμενη εβδομάδα να πάρουν 150.000 χιλιάδες αιτούντες με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων
Τι και αν υπάρχουν προαναγγελίες ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός, τι και αν υπάρχει ελλιπής ενημέρωση στους «νέους» που δεν έχουν ξαναπάρει μέρος όλοι περιμένουν εν μέσω καύσωνα τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για το «μαγικό» voucher φιλοξενίας.

Αχτσιόγλου: Νέες θέσεις εργασίας για 22.500 ανέργους έως το φθινόπωρο

Την προκήρυξη επτά νέων προγραμμάτων για 22.500 ανέργους από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Όπως επισημαίνει, «οι αιτήσεις για τα δύο πρώτα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν 1.300 νέους, ηλικίας 25 έως 29 ετών και 2.500 νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Ταυτόχρονα, θα ανοίξουν 10.000 θέσεις σε πρόγραμμα για άτομα 55 ετών και άνω, και 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους. Η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο».