oaednews

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη διασπορά κοροναϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» – Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

 

  • Μεγάλη διασπορά του ιού διαπιστώνεται στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ενώ θετικοί εντοπίστηκαν και νοσηλευόμενοι. Το υπουργείο προσπαθεί να καθησυχάσει, ωστόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τονίζουν ότι τα πράγματα εκεί «είναι ακόμη χειρότερα» από την γενικότερη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Λουκέτο πέντε καταστήματα “Βενέτη”. Ακολουθούν και άλλα-Κύμα ανέργων

 Κατεβάζει ρολά σε πέντε καταστήματα, μέσα στις επόμενες μέρες, η γνωστή αλυσίδα αρτοσκευασμάτων και εστίασης “Βενέτη“, καθώς η μεγάλη μείωση του τζίρου και η άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών των ακινήτων όπου στεγάζονται τα καταστήματα να προχωρήσουν σε μείωση του μισθώματος, καθιστούν “ασύμφορη” τη συνέχιση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας.

Τούτο σημαίνει, αυτομάτως, ότι περίπου 60 άτομα περνούν, πλέον, στο φάσμα της ανεργίας, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η εξέλιξη και για άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Νέα προκήρυξη για 88 προσλήψεις στον δήμο Αθηναίων

 Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα οκτώ (88) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Αθηναίων, χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών

Επίδομα ορεινών περιοχών: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις

 Στις 30 Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2019 ενώ αύριο λήγουν οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2020.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000.01 έως 4.700 ευρώ.