oaednews

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Δημόσιο: Σύνταξη με ανήλικο τέκνο -Τι ισχύει για άνδρες & γυναίκες

Η έξοδος με ανήλικο ξεκινά από τα 55 για άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους με πρόσληψη μετά το 1983 και 25ετία το 2011 και το 2012. Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα Ειδικά Ταμεία σύνταξη με ανήλικο και 25ετία έως το 2012 παίρνουν μόνον οι μητέρες με ασφάλιση στο διάστημα 1983- 1992. Οι πατέρες παίρνουν το δικαίωμα σε περίπτωση χηρείας.

Μητσοτάκης: Θα συμπιέσουμε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο

Την συμπίεση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο μέσω της μείωσης του προσωπικού του εξήγγγειλε κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σε συνέχεια του χθεσινού του μηνύματος για περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής: «Όπως είδατε το πρόγραμμα μου για το Δημόσιο περιλαμβάνει όχι σημαντικές νέες προσλήψεις αλλά στοχευμένες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού με τήρηση για κάποιο διάστημα του 5 προς 1 (σ.σ. αποχωρήσεις-προσλήψεις) προκειμένου να μπορέσουμε να συμπιέσουμε και πάλι το μισθολογικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά.

Στοίχημα το άσυλο και η ενσωμάτωση 30.000 προσφύγων


ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Προβλήματα όπως η δυσκολία επικοινωνίας λόγω γλώσσας πρέπει να λυθούν για να εξυπηρετηθούν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που θα μείνουν εδώ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μία ακόμα πρόκληση καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική δημόσια διοίκηση με τις γνωστές δυσλειτουργίες, αφού πρέπει να εξυπηρετήσει και τους 30.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.