oaednews

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Eurogroup: «Κλείστε όλες τις εκκρεμότητες ως τις 12 Νοεμβρίου»

Νέο αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα για να είναι σε θέση να λάβει την επόμενη δόση, απέστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν.

«Ναι, συνέδεσα το ρεύμα»


Για δεύτερη φορά, κλήθηκε σε απολογία μέλος της κίνησης «Πολίτες της Βέροιας», μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ο πολίτης συμμετείχε στην επανασύνδεση ρεύματος μετά από διακοπή λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.

Σοφία Γεωργαντζή - ο Ανεργος


«Μετανάστευση εντός της ΕΕ και ευρωπαϊκή κρίση» του ερευνητικού προγράμματος MOVEACΤ, 01/11/2012

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την ΜΚΟ Συμβίωση, οργανώνει στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα Μακεδονία Ι του ξενοδοχείου Electra Palace (Πλατεία Αριστοτέλους) εκδήλωση με θέμα...

Μας «βουλιάζουν» σε ανεργία και φτώχεια!…


του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Με ρώτησε χτες με παράπονο ο φίλος μου, στέλεχος σε ένα από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα της χώρας μας (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) στην Ελλάδα που η μόνη βιομηχανία που της απέμεινε είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ εάν άκουσα ότι ο ΟΑΕΔ από Ιανουάριο του 2013 καταργεί το επίδομα ανεργίας των «εποχιακά απασχολούμενων». Φυσικά το άκουσα, όπως άκουσα ότι οι μισθοί που εισπράττουν πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι οι «τρέχοντες» αλλά της προηγούμενης σαιζόν με…καθυστερήσεις!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο των ισπανικών συνδικάτων για την Πανευρωπαϊκή Απεργία της 14ης Νοεμβρίου

Το παρακάτω video είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά που έχουν δημιουργηθεί. Δεν έχει λόγια. Δεν ακούγεται φωνή. Μόνο μια επιβλητική μουσική. Είναι το video για την πανευρωπαϊκή εργατική κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου, στην οποία μετέχει και η Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από το ισπανικό συνδικάτο εργασίας.
Δε μπορείς να ανασάνεις. Αλλά μπορείς να ουρλιάξεις… ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Εκτός Δημοσίου 125.761 υπάλληλοι έως το 2016

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπει την αποχώρηση 125.761 υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης έως το 2016. Βάσει των εκτιμήσεων αυτών η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο θα μειωθεί από τα 10,4 δισ. ευρώ φέτος, στα 8,35 δισ. ευρώ το 2016.

ΑΔΕΔΥ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη,

Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 83,5 δισ. ευρώ

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία βρίσκει η σημερινή παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. 

Ψάχνουν Έλληνες εργάτες για τις ελιές, αλλά βρίσκουν μόνο αλλοδαπούς!

Στην περιοχή της Πάργας ψάχνουν Έλληνες εργάτες για το μάζεμα ελιών και δεν βρίσκουν... Μόνο αλλοδαποί ανταποκρίνονται! Παρά την κρίση, οι ντόπιοι...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ



Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2013 θα καταθέσει στη Βουλή σήμερα στις 11 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μισή ώρα αργότερα, η ηγεσία του υπουργείου θα παρουσιάσει τα βασικά μεγέθη και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ανεργία 22,8% και ύφεση 4,5% προβλέπει ο προϋπολογισμός

Δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 10,9 δισ. ευρώ περιλαμβάνει για το 2013 ο κρατικός προϋπολογισμός 2013 που κατέθεσε σήμερα στην... Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. 

Πότε θα πάρω σύνταξη; Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο

Με δύο «εντολές» που αναμένεται να ενσωματωθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται –εφόσον η διάταξη ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη μορφή- ακόμη και κατά επτά χρόνια. Τουλάχιστον σώζονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (ακόμη και αν δεν έχουν πιάσει ακόμη το απαιτούμενο όριο ηλικίας)

Μια μέρα του Γιάννη του Δενίσοβιτς...

Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί...
Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)

Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Οι τάσεις της αγοράς για προσλήψεις προσωπικού και ο ρόλος των εταιριών παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού

Ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στην Ελλάδα, η οποία αποτυπώνει τις τάσεις της αγοράς όσον αφορά στα σχέδια των εταιριών διαφόρων κλάδων για μελλοντικές προσλήψεις προσωπικού

Περισσότερες τεχνολογίες; Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό συνέδριο "Περισσότερες τεχνολογίες; Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!", το οποίο αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς επιτυχημένων δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο «ladybizIT», της πρωτοβουλίας «Leonardo da Vinci», με στόχο να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποστηρίξει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να προωθήσει τους τρόπους με τους οποίους οι Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να την ενισχύσουν.

Γυναίκες επιχειρηματίες: ανέκδοτο ή πραγματικότητα;

Πώς μπορεί να δημιουργήσει μια γυναίκα σήμερα επιχείρηση; Γιατί να το κάνει;
Πώς μπορεί να είναι επιτυχημένη μια γυναίκα επιχειρηματίας μέσα στην κρίση;
Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά; Πως μπορεί να ισορροπήσει καριέρα και προσωπική ζωή;

Με λένε Μιχάλη…

«Με λένε Μιχάλη. Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, στο “Μητέρα”. Οι γονείς μου τότε έμεναν στο Παγκράτι. Μετά τη γέννα μου μετακομίσαμε στα Πατήσια. Οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει, τη δεκαετία του ΄70. Ύστερα από κάποια χρόνια έφερε και τη μητέρα μου. Από τα παιδικά μου χρόνια δεν θυμάμαι πολλά πράγματα.