oaednews

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης επιδοτούμενων ανέργων (επιταγή επανένταξης)


Ξεκινά στις 19 Δεκεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Έναρξη προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 έως και 64 ετών σε επιχειρήσεις δήμων και περιφερειών


Ξεκινά τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου  βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών».

Tρίτη κατά σειρά, μείωση των επικουρικών συντάξεων

Η νέα, τρίτη κατά σειρά, μείωση των επικουρικών συντάξεων, που θα ισχύσει, από 1η Ιανουαρίου 2012, και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία συζήτησαν εκτενώς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε πολύωρη συνάντησή τους τη Δευτέρα. 

20.000 νεόπτωχοι Έλληνες σας περιμένουν


Στην χώρα μας ήρθε το ΔΝΤ και κοιτούσαμε τι θα πει η τηλεόραση. Χρειάστηκε να μας χλευάσουν οι Ισπανοί αγανακτισμένοι για να σηκωθούμε από τον καναπέ και μετά πάλι πίσω!  Η ανεργία διπλασιάστηκε και 400.000 χιλιάδες ελληνες έχασαν την δουλειάς τους. Σήμερα 20.000 από αυτούς είναι στους δρόμους και περιμένουν όλους εμάς τους υπολοίπους. Ο Σαμαράς ζητά εκλογές και οι δέλφινοι ζαχαρώνουν την καρέκλα του ΓΑΠ.  Και εμείς κοιτάμε τι θα πει η τηλεόραση… Υπάρχει μέλλον ακόμη στην κρίση.

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη»


Γονείς σε απόλυτη φτώχεια ζητούν να αφήσουν το παιδί τους στα χωριά SOS
 
Της Μαριλης Μαργωμενου - Καθημερινή

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Τα ποσοστά ανεργίας γύρισαν στο 1950

Για επιστροφή στη δεκαετία του 1950 όσον αφορά τα ποσοστά ανεργίας, κάνει λόγο ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης.Μιλώντας στον τύπο, ο κ. Ρομπόλης επισημαίνει πως το 2012 η ανεργία με βάση τα στατιστικά στοιχεία θα είναι στο 23%, αν συμπεριληφθεί και η εφεδρεία.

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως στην πραγματικότητα το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει τη νέα χρονιά το 28% και ο πραγματικός αριθμός των ανέργων θα αγγίξει τα 1,4 εκατομμύρια. Ζοφερά Χριστούγεννα, μαύρη χρονιά… 
TROMAKTIKO

Φαγητό με κουπόνια για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους

Σχεδιάζουν μαζικά συσσίτια
Στην εποχή του συσσιτίου μέσω κουπονιών περνά και επίσημα πλέον η ελληνική κοινωνία, κάτι που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε άλλα χρόνια. Η ανέχεια και η εξαθλίωση που πλήττουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, με αποκορύφωμα τις περιπτώσεις υποσιτισμού μαθητών, οδηγούν την κυβέρνηση στη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.