oaednews

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πότε θα λογοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών;

Στις 22 Οκτωβρίου, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν πίστευε στα μάτια της διαβάζοντας τα νέα ότι ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη έξι σεισμολόγους επειδή απέτυχαν να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό για τον σεισμό στην πόλη L’ Aquila το 2009. Εμφανώς, το δικαστήριο δεν κατανόησε ότι η σεισμολογία βρίσκεται στα σπάργανα: μπορεί να προβλέψει πού θα γίνει μεγάλος σεισμός αλλά όχι το πότε. Συνεπώς, η φυλάκιση των επιστημόνων δεν ήταν παρά μια απόφαση απελπισίας του ιταλικού κράτους μπροστά στην (έως τώρα) αδυναμία του ανθρώπου να προβλέψει τις βουλές του Εγκέλαδου.

Νίκος Ξυλούρης-Πως να σωπάσω


Αλόγιστη στατάλη της Βουλής-Δίνουν 2,5 εκ. ευρώ στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τα περισσότερα επιδόματα και να πετσοκόψει όσα τη γλυτώσουν και εν μέσω νέου ψαλιδίσματος σε μισθούς και συντάξεις η Βουλή σπαταλά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ολοκληρώθηκε το 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων απ΄όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε χθες το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, στην Πορταριά.

Πρόσθετη επιχορήγηση 400 εκ ζητούν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ζητά, ακόμη, να του καταβληθούν οι ειδικές εισφορές που, ενώ έχουν θεσμοθετηθεί το 2011, είτε δεν έχουν αποδοθεί, είτε καταβάλλονται μερικώς
Ο ΟΑΕΔ ζητά, ακόμη, να του καταβληθούν οι ειδικές εισφορές που, ενώ έχουν θεσμοθετηθεί το 2011, είτε δεν έχουν αποδοθεί, είτε καταβάλλονται μερικώς
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Σήμα» κινδύνου άρχισαν να εκπέμπουν στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία - με πρώτο το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ - ζητώντας «έξτρα» επιχορήγηση προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώσουν ως το τέλος του χρόνου τις τακτικές παροχές και τα δώρα (δηλ. ανελαστικές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν).

Ερώτηση αναγνώστη προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ

Ειμαι 4 χρονια ανεργος με καρτα απο τον ΟΑΕΔ απο τον Νοεμβριο του 2008. Ειχα ιδιωτικη επειχηρηση και δυστυχως δεν ειχα ενσημα του Ι.Κ.Α...

Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ..

Χθές στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημερίδας του ΕΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Ομοσπονδία ΑΜΕΑ επιχειρήθηκε η μετάγγιση ευαισθητοποίησης στους Εργασιακούς Συμβούλους (και όχι μόνο) αλλά και η ενημέρωση σχετικά με τις πηγές διακρίσεων στην αγορά εργασίας..

Πόσο θα μειωθούν συντάξεις και εφάπαξ

Λίγα 24ωρα προ της κατάθεσης στη Βουλή της νέας δέσμης μέτρων, οι διαρροές του πολυνομοσχεδίου επιβεβαιώνουν την κλιμακωτή μείωση των συντάξεων από 5% έως και 25%.