oaednews

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ στο συνέδριο του economist

Η έλλειψη εξειδίκευσης και το υψηλό κόστος ασφαλιστικών εισφορών είναι οι βασικές αιτίες της ανεργίας υποστηρίζει ο διοικητής του ΟΑΕΔ .

H Υπουργός Εργασίας στο συνέδριο του Economist

H  Υπουργός Εργασίας έκανε αναλυτική παρουσίαση των πολιτικών που προωθεί το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να συγκρατηθεί η ανεργία και να υποστηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής για δημοσίους υπαλλήλους

"Μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τον κανόνα 1 προς 5 κι όχι απολύσεις, ήταν το νόημα της αναφοράς του πρωθυπουργού, για 150.000 λιγότερους στο τέλος του 2015", στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ, διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων

Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων ούτε μονίμων, ούτε επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλλήλων του δημοσίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Νέα τροπή πήραν οι διαδηλώσεις κατά της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ζήτησαν από τους διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους, πριν τις τοπικές εκλογές.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ -1,4 % ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

Η μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά –1,4%, η μείωση των νέων αιτήσεων για επιδότηση κατά –29%, η μείωση των απολύσεων κατά -13% και η αύξηση των προσλήψεων κατά 37% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν κατά τον μήνα Απρίλιο.

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ
Περισσότερα από 4.500 βιογραφικά σημειώματα υποβλήθηκαν στις 25 μεγάλες επιχειρήσεις που προσέφεραν θέσεις δουλειάς στο πλαίσιο του πρώτου Φόρουμ Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.