oaednews

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι το μητρώο πολιτών

«Ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», «αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας», «άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη», «απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών στη λειτουργία του κράτους». Έννοιες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες, αρχίζουν να αποκτούν υπόσταση με το Μητρώο Πολιτών, που τίθεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 20.000 ανέργων από επιχειρήσεις

Αύριο Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2018,  αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για το πρόγραμμα πρόσληψης 20.000 ανέργων του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα με την επωνυμία «πρώτη πρόσληψη». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι καινοτόμο, προωθείται για πρώτη φορά και καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, αριθμ. οικ. 526/10/2018 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους και μέχρι 500 ευρώ, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ. 03. 15-01-2018
email: eyoaedke@oaed.gr
                                                                                Προς :  Υπηρεσίες αρμοδιότητάς μας
                                                                                                         Μέλη μας
                                                                      
                                                                                                                                                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι/σσες.

            Η Ένωσή μας συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για σήμερα Δευτέρα 15-01-2018 από τις 12 η ώρα και μέχρι την λήξη του ωραρίου.
Έχουμε εισέλθει στην όγδοη χρονιά στην οποία τα μνημόνια που μας έχουν επιβληθεί καθορίζουν την καθημερινότητά μας, αν και έχει αποδειχθεί 100 φορές μέχρι τώρα ότι εμείς είμαστε οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε για τον οικονομικό κατήφορο της χώρας μας.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, Ανακοίνωση για το Πολυνομοσχέδιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Η συνέχιση των αντεργατικών νομοθετημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η  θεσμοθέτηση του περιορισμού της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το νέο χτύπημα που επιχειρεί η Κυβέρνηση στον πυρήνα της λειτουργίας των συνδικάτων ακολουθεί, αναμφίβολα, προηγούμενες προσπάθειες περιστολής ή και ποινικοποίησης της απεργίας. Ο "Νόμος Γεροβασίλη" που τιμωρεί όσους συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία για την αξιολόγηση είναι ακόμα νωπός.

ΤΟ ΚΠΑ2 Τρικάλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Καλή χρονιά σε μας, καλή χρονιά σε όλους μας.